Overalltestet

Vi Föräldrars overallstest 2010
– Årets barnoverallstest presenteras i nya numret av Vi Föräldrar!

“En bra overall ska tåla både grusiga förskolegårdar och djupa snödrivor, och den ska hänga med i vått och torrt i många månader. Med tanke på priset, som kan variera stort mellan knappa 500 kronor till 2000 kronor, kan overallsinköpet vara den kyliga årstidens allra viktigaste investering, säger Annika Ortmark Lind, redaktionschef på tidningen Vi Föräldrar som gjort overallstestet i samarbete med Testfakta.

Den billigaste overallen i testet kostar 499 kronor, den dyraste nästan det fyrdubbla. Vinnare i årets test är: Didriksons med 4,7 poäng av 5 möjliga. Efter den följer Name It (4,5) och fjolårets testvinnare Coop (4,0). I mittfåran, med totalbetyg mellan 3,5 och 3,9, samsas testets dyraste kandidater Isbjörn of Sweden, Reima, och Polarn och Pyret med den absolut billigaste overallen från HM (499 kronor).

Overallerna har bedömts utifrån vattentäthet, slitagetålighet, andningsförmåga och rivstyrka. I testets betygsättningen ligger tonvikten på vattentätheten, alltså förmågan att stå emot väta. Testet har utförts av Testfakta på uppdrag av Vi Föräldrar.”

Och en annan intressant länk, ang. framåtvänd eller inte framåtvänd vagn, HÄR. (Lånade länken från dig Malin) 🙂

Related posts:

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Overalltestet

 1. fanny skriver:

  Dom är kanon 🙂 dock tycker jag dom känns tunna men oliver klagade inget i vintras så.. 🙂 man sätter ju på bra under iaf 🙂 dom är bra att röra sig i.

 2. Malin skriver:

  hehe fast det e ju inte “min” länk 😀 utan deras :)) men det är bra skrivet!!!!

  finns overalltestet på deras hemsida??
  försökte hitta den, men hittade den där artikeln istället! 😀
  kraam o hoppas ni mår bättre allihopa”!

  • admin skriver:

   Malin, hehe ja sant joförsig. ^^ Nej jag fick mailet som ett nyhetsbrev, hela testet finns i Vi Föräldrar nummer 11 som utkom i butik den 2 september. 🙂 Tack, vi är piggare, iaf några utav oss, verkar inte vara mer än en förkylning med lite feber. Hoppas ni mår bra! Kram!

 3. Sarah skriver:

  Jag köpte en från Didriksson idag, jättefin och verkar väldigt skön och bra..=) snacka om att Strands hade bra utbud på vinterkläder..
  ska kolla länken också. Det är alltid intressant, såg ju en tjej med en bebis på MAX 3 månader som satt i en sittvagn framåtvänd. Eller satt och satt, låg ihopklumpad. såg hemskt ut..=(

  • admin skriver:

   Sarah, vad kul! Vad blev det för färg? 🙂 Fanns så många fina.. jag körde på rosa till Ebba, svarta till Nova & Freya, svart/turkos till Liam och Anakin. Felicia hade 2 overaller i jättefint skick redan. Ja länken var bra faktiskt. 🙂 Nej kan inte förstå att man VILL ha barnen framåt i vagnen för den delen heller när dom är så små. Kram

 4. Anna skriver:

  Hej Sofie,
  Jag ska köpa en didriksson till Lova och enligt andra overaller kommer jag köpa 86, då kan hon ha den hela vintern men som jag förstått är didriksson 80 eller 90. Är de stora i storleken, vilken ska man ta..=)? tacksam för svar!
  kram

  • admin skriver:

   Hej Anna! Jag visste inte alls vilken storlek jag skulle köpa eftersom de ju är rätt stora i storlek så jag tog med mig anakin när jag skulle handla och 90 satt jättebra på honom och personalen sa att jag inte ska ta mindre. Men att 90 kommer räcka hela vintern. Så vi köpte alltså 90, sitter jättefint på honom. Han är född i april 09, han är ganska stor, ca 13 kg. Längden vet jag dock inte. Han har 92 på kläder. Ta med henne och testa, tror det är lättast. De är rätt stora i storlek, testade samma i 90 för skojs skull på vår 3-åring för att se skillnaden och den var inte jätteliten på henne, men dock för liten. Har storlek 100 till henne på didriksonoverall. 🙂 så jag tror att de inte växer ur en sån så fort. Kramkram

 5. Anna skriver:

  tack för det..=) ska åka och prova. Lova väger 10 kilo och är 71 lång, född i dec 09 så 90 kanske blir för stort som jag trodde från början.
  kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.