Vct

Var till vårdcentralen. Skönt att man fick en tid så snabbt! Vår läkare vi brukar ha var inte där så vi fick en annan, Omar hette han. Så himla trevlig och duktig! Måste säga att jag är otroligt nöjd med den vårdcentral vi har. Den första läkaren jag fick var inget vidare, så vi bytte läkare och nu har vi fått sådan tur att få de bästa man kan önska sig. Trevliga, glada och omtänksamma. Precis så som man ska vara om man arbetar inom vården. Kan man inte visa medkänsla/omtänksamhet osv så har man inget där att göra alls. Läkaren kollade på Anakin och han tror inte det är ögoninflammation han har. Tyckte väl att det var lite väl mkt liksom, om det bara var en ögoninflammation. Med tanke på att Anakin varit “förkyld” av och till HELA våren, samt hur hans ögon ser ut och lite andra symtom, så trodde han till 99% att Anakin är allergisk. Han pratade med en annan läkare och dom skrev ut en medicin, strax under 300 spänn gick den på! Då räcker den dock ganska så länge. Sedan skulle vi göra en allergiutredning, men det ville han göra när det inte är allergisäsong så att säga. Läkaren frågade om vi har 3 barn. Nej 6 barn sa jag. Han såg helt förvånad ut och frågade om jag fött dom. *s* Så sa han att jag måste ha väldigt bra gener. ^^ Han gav lite tips om hur man ska “massera” försiktigt på Anakins ögonlock osv. Var till apoteket sedan, hämtade ut hans medicin. Anakin somnade i vagnen, helt slut är han stackaren… trött och hängig. Var till Ica och handlade mat. Nu ska vi strax bege oss till Sommarskoj!

 

 

Few are those who see with their own eyes and feel with their own hearts

Så sant som det är sagt.

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vct

 1. Malin skriver:

  ooh är ni på husjakt?!
  det är underbart att bo i hus! (förutom alla småkryp som gömmer sig i träd och gräsmatta)…. vi har ju 1päronträd, 2 äppelträd och några plommonträd.. samt vinbärsbuskar,krusbärsbuskar,hallonbuskar och några jordgubbsplantor 😀
  och massa gräsmatta :)))

  det bästa är att man slipper höra okänt folk klampa omkring runt en som i lgnht.. man kan vara hur högljudd man vill mitt i nätterna osv.. 😛 höhö
  men det stör liksom ingen, spela hög musik osv osv.. nu gör vi ju såklart inte det pga barnen men ändåå!:))

  Åhh stackars Anakin!!! Vet hur det känns.. får sådär av kaniner t.ex.. ögonen sväller igen helt, ser ut som jag varit i slagsmål!.. :S
  Håller tummarna för att den dyra medicinen ska fungera nu!!!

  Hoppas ni oxå får en härlig dag i sune!;) (anders säger alltid sune ist för sol.. haha)
  kraam

 2. Fia skriver:

  Så sant så sant. Albert Einstein visste vad han pratade om 🙂

 3. Lina skriver:

  Skönt att det finns medicin iaf. vad fick han för nåt?

  • admin skriver:

   Lina, han fick Opatanol (ögondroppar, lösning 1 mg/ml 3 x 5 ml . droppflaska) Som han ska ha 2 gånger per dag tills han är helt bra i ögonen. Han skrev ut 2 recept (3 flaskor per förpackning & per recept) Så han trodde det skulle behövas rätt länge. Men sedan satte jag mig och läste på fass osv och där stod det att barn under 3 år inte ska använda detta läkemedel så nu vart jag lite förvirrad… men läkaren borde ju veta vad han gör, han rådgjorde ju med en till läkare också.

 4. Lina skriver:

  Ring Sjukvårdsrådgivningen om du känner dig osäker?

 5. sarah/jigartala skriver:

  Bra citat! Man måste alltid försöka förstå, respektera och acceptera andra människor så länge de inte gör någon illa 🙂

 6. Monica skriver:

  Skönt att han får hjälp gossen lilla<3allergi är numera snarare regel änn undantag..Vår Jacob har allergi o astma o även jag o Ponte ska utredas…Ja man kan verkligen inte tro du fött sex barn….
  för mig vände de lite vid trean..Två första så kunde ingen tro jag fött barn,med trean tog återhämtningen liite mer tid o nu med fyran så har jag fått kämpa….o man är inte som förut..Sen kan man se vissa som ahar jättemage trots deras barn är både tre o fyra år..Olika för alla klart..Ha en fin helg!KRAM

  • admin skriver:

   Monica – Ja det är tur att det finns bra mediciner… Liam är ju allergisk… Johan med. Sedan många på både min & Johans sida. Jag har dock varken allergier eller astma.
   Oki! 🙂 Jag har gått ner mer och mer för varje barn… kanske jag springer bort allt när man ränner efter barnen? Hehe! Jag är mkt smalare nu än innan jag ens vart mamma. Jag vägde 62 kilo INNAN jag blev mamma… sen gick jag ned mer och mer för varje barn och nu ligger jag på 45 kg i normalvikt och det är lagom. KRAM

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.