Den sköra tråden.

Tänkte tipsa om dokumentären Den sköra tråden. Man får följa tre familjer och deras barn på neonatalcentrum i Lund. De minsta som är med i programmet är födda i v 24. Vill även varna er som tänker titta eftersom att det är väldigt sorgligt, tårarna rann kan jag säga när man tittade på dokumentären. Alla barnen klarar sig inte.

http://svtplay.se/v/1842012/dokumentarfilm/den_skora_traden

 

Livet är verkligen det, en skör tråd och man ska aldrig ta något eller någon för givet…

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

0 kommentarer till Den sköra tråden.

 1. elin skriver:

  🙁 kan inte titta på sånt, blir så himla ledsen

 2. sofia skriver:

  yeh.. Min lille fis överlevde iaf. Det är hans läkare och före detta sköterskor du ser där. När han låg i respirator och mådde som värst var det dom som vårdade honom.
  Även hans “egna” överläkare var med i bild, den dokumentären är inspelad när han jobbat i Lund. Han gör det periodvis annars jobbar han i Helsingborg som är vårt hemsjukhus.
  Att höra samma ljud, läkare sköterskor och larm är rejäla wake up call.
  Shit sicket liv jag levt det senaste året.

 3. diana skriver:

  usch jag kollade och jag grät o grät är så tacksam för att jag har mina barn // diana

 4. Evelina skriver:

  tack för tipset! nu har jag gråtit över vårt missfall en vecka så hur dumt det än låter så var det ganska skönt att få gråta över andras sorg som faktiskt har vart med om nåt ännu värre än vad vi har! kramar

 5. admin skriver:

  Evelina – Jag beklagar verkligen det ni går igenom. 🙁 Var in och läste. Har en bekant som var med om samma, hon gjorde tidigt ultraljud och allt såg bra ut då, sedan på rutin ul hade allt stannat av flera veckor innan. 🙁 Måste vara fruktansvärt. Stor kram!

 6. Johanna skriver:

  Såg den dokumentären förra söndagen, har en bekant som jobbar på den avdelningen…Verkligen ledsamt att se, jag stortjöt när barnen gick bort, särskilt den lilla pojken…Man ska inte ta något för givet…

 7. Monica skriver:

  Tack för tipset men klarar nog inte o se de..Barnens två kusiner dog där..Kram kram

 8. admin skriver:

  Sofia – Förstår att allt måste komma tillbaka när man ser det om man varit med om det själv. Helt otroligt vad de kan läkarna… rädda så små liv. Kram

 9. admin skriver:

  Elin och Diana – Ja det var väldigt sorgligt, går inte att hålla tillbaka tårarna då man tittar på det där.

  Johanna – Du har helt rätt. Kram

 10. marina skriver:

  har tittat igenom den nu, tårarna rann..länkade vidare i min blogg..

 11. Malin skriver:

  såg den förra veckan.. och jag grät som en tok.. tårarna sprutade!
  gjorde ju inte saken bättre av att en av bebisarna som gick bort hette Elias också… :'(
  Min Elias bara satt och stirrade på mig och undrade nog allt vad jag sysslade med 😉
  oron finns ju alltid där att man ska föda på tok för tidigt ..det kan ju förståss Alltid gå snett och fel och riktigt illa.. men ändååå!! :/

 12. Amanda skriver:

  har sett dokumentären jag också..o tårarna rann …så fruktansvärt livet kan vara men samtidigt så är ju läkarna jätte duktiga som kan rädda de flesta små.

 13. Nanna skriver:

  Jag såg den också och blev otroligt ledsen, man kastades verkligen tre år tillbaka i tiden, det var ett rätt brutalt uppvaknande. Man glömmer ju så fort och jag kan knappt tänka mig att min stora tjej har varit så liten.
  Jag glömmer aldrig bort att vara tacksam och den här dokumentären visade mig verkligen att jag har all anledning att vara det.

  Vad fint att du länkade den här, så kanske fler får en inblick i hur det kan vara att bli förälder till ett extremt tidigt fött barn.

 14. admin skriver:

  Monica – Förstår att det känns tungt, beklagar verkligen sorgen! Kram

 15. admin skriver:

  Nanna – Förstår att det känns väldigt tungt att se den när man har varit med om det själv. Kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara. Är bra tycker jag om flera tittar på den, så de vet hur det kan vara. Kram

 16. Tove skriver:

  Åh herregud vilken sorglig dokumentär. :'( Det går ju inte att hålla tillbaka tårarna. Men tack för att du delade med dig av den väldigt kärleksfulla dokumentären som den faktiskt är. Är det en serie eller var det det här programmet “bara”? Missförstå inte “bara”…

  • admin skriver:

   Tove – Ja det är verkligen sorgligt… stackars familjer som behöver gå igenom det där. 🙁 Jag tror det var ett avsnitt, dom visar olika dokumentärer varje söndag som jag förstått det.

 17. Tove skriver:

  Okej, jag har missat det där helt. Men den va otroligt vacker! Å så sjukt söt Celine är 🙂 Vilka otroliga ögon. 😉 Fruktansvärt att förlora ett barn kan jag tro. Jag har inte gjort det själv men har flera bekanta som har gjort det och det är rent utsagt förjävligt. Tänker på din syster också.

 18. admin skriver:

  Tove – Ja det är hemskt… har inte heller förlorat ett barn själv, men jag har ju väldigt nära som gjort det och det måste vara den värsta smärtan och sorgen en person kan tvingas att vara med om.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.