Jag brukar inte uppdatera här så ofta, håller på och ska flytta över till en annan sida men det tar sin tid. Jag bloggar inte längre privat så att säga mer än att jag samlar länkar och fakta som intresserar mig.

Men jag hade fått ett par frågor om vilka tester jag tyckt är bäst när vi försökt få barn samt om jag fått spökstreck någon gång. Skriver ett svar här för mina kommentarer strular så jag kan tyvärr inte godkänna och svara den vägen.

Dom digitala testerna både som ägglossningstester och graviditetstester.
För mig har dom billiga stickorna fungerat fint när man varit gravid, men har ofta kunnat ge sk “spökstreck” när man inte varit gravid. Jag vet att ett helt parti blev återkallat för några år sedan just pga problemen med falska positiva resultat, bara det sögs upp vätska så trädde “hcg-strecket” fram, det lyste igenom fast det var negativt för folk.
Jag har fått ganska många spökstreck på billiga stickor, men framförallt om jag glömt av tiden (mitt fel) så det har gått lite längre tid än vad man ska vänta. Försöker man bli gravid och får spökstreck så blir ju besvikelsen ganska så stor när man väl inser att man faktiskt inte var gravid. Var med om det en gång när vi försökte så fick jag spökstreck, tänkte att “wow jag är nog gravid men har väl testat alldeles för tidigt”. Gravid visade det sig att det var jag ju verkligen inte, och det var då jag fick veta att det är supernoga att man läser av testet i rätt tid, att man INTE ska vänta längre än vad som står i beskrivningen. Jag tänkte att 5-10 minuter hit eller dit kan väl inte göra någon skillnad.. Har även vänner som fått precis likadant med många stickor.

Men som sagt, när jag varit gravid så har strecken varit så himla starka att det inte kunnat misstas för spökstreck, då har testerna varit riktigt bra, fanns ingen tvekan alls liksom. (Förutom när man testat tidigt förstås, men då blir det ju ändå starkare efter någon dag)

CB digital tycker jag är bäst, visar svart på vitt om man är gravid eller inte, så slipper man tyda streck som kan vara så svaga i början. Samma med ägglossningstesterna, då står det om man har sina fertila dagar eller inte.
Har en vän som fått negativt på billiga stickor (graviditetstest) men varit gravid, så det verkar kunna vara åt båda hållen.

Klistrar in ett gammalt blogginlägg som jag skrev ett tag efter mina spökstreck. Tänk att Minja är 3 år redan! Det var hon som låg i magen då. Tiden går verkligen fort! Lite roligt att läsa gamla inlägg, man ser att det händer mycket med en själv också på 3-4 år.
Passar på att önska lycka till till er som försöker bli gravida! ❤️

“Den 20:e så var jag till KK. Jag har ju haft ljusbruna flytningar så jag var lite nojig. Jag har det under mina graviditeter, under 4 så blödde jag blod också, mer än vid mens då jag väntade Felicia och Anakin, stora klumpar med levrat blod, som små hönsägg i storlek. Så ljusbruna flytningar är ingenting egentligen när det gäller mig men likförbannat blir man orolig. Pratade med en urgullig bm på kk som letade fram en jourtid hos en manlig läkare. Vilken nervös väntan i väntrummet, svetten rann (nästan) från mina händer.

Jag fick komma in, han frågade om jag har barn. Ja sa jag. Han tittade på mig som om han väntade på att jag skulle berätta lite mer. ”Jag har 6 barn” Lade jag till. Oj! Det var bra jobbat!” sade han med ett leénde. Han sa att bruna flytningar är otroligt vanligt (vilket jag visste innan men som sagt… oron) så sade han att vi tar en titt så vi får se hur det ser ut. Sagt och gjort.. tog av mig kläder och hoppade upp i gynstolen. Han började med att känna på livmodern.. ”8 veckor sa du.. ja, varför inte?” Vi tar en titt. Då såg man direkt en liten kotte med ett fint tickande hjärta. Lilla bönan. 😉 Han mätte och det stämde med tiden, vecka 8. Hjärtat slog fint som det ska och allt såg helt normalt ut, inga blödningar eller konstigheter fanns där inne och han önskade mig lycka till med graviditeten. Sedan skrev han ut en bild på bönan. 😉 Hade ett stort leénde på läpparna hela eftermiddagen/kvällen sedan.. eller på läpparna, snarare i hela ansiktet. Tror alla i väntrummet förstod vad jag hade fått se om man säger så. 😉 Jag måste försöka slappna av, Johan säger att “sluta oroa dig det kommer gå bra”, han peppar mig och är positiv. ❤️
Men det är ju jag som är gravid, jag som känner symtomen hela dygnet runt och därför även jag som tänker mycket på allt. Men det måste gå bra, så är det bara.

Häromdagen så lyssnade jag på hjärtat, det hördes jättebra, det tog ett tag innan jag hittade rätt ställe men när jag hittade det så hördes det så fint så fint.. och så lyssnade jag idag med. Jag spelade in en snutt med min iphone idag i vecka 8+4, tänkte lägga in klippet när jag klurat ut hur sjutton man gör. 😉 Så jag hörde alltså från vecka 9 denna graviditeten. Att höra på mig är väldigt lätt och när jag är gravid och går på mvc tycker dom det är extra roligt att klämma och känna på min mage för man känner så bra och lätt hur barnet ligger, kroppsdelar och allt. 🙂
Har aldrig mått så här illa någonsin, och då mådde jag fruktansvärt illa med Anakin… så ni kan bara tänka er hur jag mår nu.. dygnet runt. Vaknar ofta på nätterna med kväljningar. Men det gör ju inget, men visst längtar jag tills man inte mår illa längre, för trött och slut det blir man. Ska på ett sista vul den 9/2, då är jag i slutet av vecka 11. Sedan lägger jag ner det där nojiga ”jaget”. Men har så svårt att få in det, vi ska bli 7-barnsföräldrar! 7 barn.. 7 !!! Underbara små barn. 7 olika personligheter, 7 olika viljor… sedan det att ”kan man ha sådan tur att få 7 barn utan att få missfall eller utan att något går fel” den tanken gnager lite men varför skulle man inte kunna det? Jag vet att jag och Johan är som gjorda för att göra barn med varandra. •skratt• Det har vi ju redan fått bevisat 6 gånger innan. Önskar det kunde säga poff så var det den 20:e februari eller så. Ja, det är ju bara ca 20 dagar kvar, så rätt vad det är så är vi ju där, så är det. ♥ Lilla bönan, stanna där du är i min varma mage och väx dig stor och stark. ♥

Tänk att efter alla minus och dumma spökplus så fick vi många många starka plus och flera GRAVID på de digitala. (Ja, jag är testgalen!) Vilken lycka! Trodde någon gång innan att vi faktiskt plussat, men insåg sedan att det var sk spökplus. Alltså på flera tester, dessvärre alla dessa på samma sorters tester och det innan bim sedan kom mensen på bim och spökplussen fanns inte när jag testade igen, då höll jag däremot tiden för när man ska titta. Vissa spökstreck var ju sådär svaga att man inte riktigt visste om man inbillade sig helt enkelt, man tittade för noga… Men vissa såg man utan att anstränga sig, även om de var väldigt svaga streck. Så lurad man kände sig då! DÅ trodde jag nästan att det måste vart extremt tidigt missfall, men efter att ha läst mycket och tittat på många bilder så fattade jag att jag råkade jag ut för dessa sk spökplus, jätteljusa streck som lurar en och gör en besviken när man inser att man helt enkelt blev lurad. Av den anledningen ska man inte vara ett testfreak som jag och testa innan bim, och inte spara testet och titta EFTER att tiden gått ut för då är risken rätt stor att man blir lurad. Men denna gång väntade jag till bim, stolt över mig själv haha. 🙂 Och redan då var det ett STARKT plus, och då visste jag ju direkt att nu ÄR jag gravid, på RIKTIGT! 🙂 Vi har lyckats och prickat rätt och TACK till er som tipsade mig om apiforce och bisolvon, på första försöket med dessa så tog det sig! Nu vet jag ju inte om det hade tagit sig även om jag inte ätit detta, men jag tror det kan ha hjälpt. Har testat dom här billiga testerna igen lite varstans i cykeln för att se hur lätt jag egentligen kan få spökplus efter gången jag blev lurad. Vid mens, vid Äl och efter och det blev likadant då, lät jag det gå lite för länge så dök spökplussen upp på vissa av testerna.”

(Kan tillägga att spökstreck ofta är silveraktiga i färgen eller väldigt väldigt ljust rosa.)

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.