Ina May Gaskin på Sverigeturné

Från Födelsehusets hemsida, missa inte detta!

Ina May Gaskin kommer till Sverige och Födelsehuset kommer att ta med henne på en turné i södra och mellersta Sverige. Här nedan kan du läsa om dom föreläsningar hon kommer att hålla!

Onsdag 5 november, Dalarna

Dalarnas Barnmorskeföreningen har i samarbete med Högskolan Dalarna, Födelsehuset, Vårdförbundet och RFSU Dalarna glädjen att bjuda in till en unik föreläsning med Ina May Gaskin!
Ina May är en ikon för barnmorskor världen över. Hon har spelat en avgörande roll för humaniseringen av förlossningsvården i USA , hon har grundat det världskända kollektivet ” The Farm ” samt skrivit ett flertal böcker. Ina mottog 2011 det alternativa nobelpriset ”Right Livelihood Award ” För hennes livslånga arbete med att lära ut och säkra , kvinnocentrerade förlossningsmetoder som bäst gagnar den fysiska och mentala hälsan hos både mamma och barn” . Dessutom är Ina May hedersdoktor vid Thames Valley University, London och därtill den enda barnmorska som givit namn åt ett obstetriskt handgrepp ” The Gaskin maneuver” som används i samband med skulderdystoci.
Tid: 17.00-19.30
Plats: Högskolan Dalarna Campus Falun, Föreläsningssal 5
Ingen föranmälan, ingen avgift men bli gärna medlem i vår förening!

Torsdag 6 november, Stockholm

Tricks for Avoiding or Minimizing Problems in Labor & Birth
Detta föredrag riktar sig framför allt till barnmorskor och barnmorskestudenter som är nyfikna på de tricks Ina May och de andra barnmorskorna på The Farm har för att undvika eller minimera problem under en förlossning. Hon kommer bland annat att berätta om The Gaskin maneuver, metoder för att undvika bristningar i underlivet, och hur barnmorskan kan hjälpa till att undvika interventioner och istället stötta den naturliga förlossningsprocessen.
Plats: Sophiahemmet högskola. Adress: Valhallavägen 91, Stockholm.
Tid: 13.00 -15.00 för alla, 15.00 -16.00 frågestund för barnmorskestudenter.
Pris: 200 kr medlemmar, 250 kr för de som inte är det ännu. Läs om medlemskap!
Anmälan: Betala in till pg 307381-4 mejla sedan till karin@fodelsehuset.se ditt namn och vilken föreläsning du betalat för.
Det kommer även att finnas möjlighet att betala i dörren men vi önskar betalning innan.
Övrigt: Kaffe och te: 15 kr.
För mer info kontakta: maria.bengtsson.fodelsehuset@gmail.com

Fredag 7 november, Stockholm

Birth Matters
Detta föredrag riktar sig till alla som är involverade i och intresserade av förlossningsvården i Sverige och världen. Ina May kommer att prata om varför kvinnor accepterar att bli förlösta istället för att föda sina barn och hur många förlossningsrutiner på sjukhus fortsätter att försiggå trots att de ofta leder till både fysiska och mentala skador på barnen och mammorna. Hennes senaste bok Birth Matters: A Midwife’s Manifesta ligger till grund för detta föredrag.
Plats: Hälsans Hus, Stora salen. Adress: Fjällgatan 23A. Stockholm.
Tid: 19.00–22.00
Pris: 200 kr medlemmar, 250 kr för de som inte är det ännu.
Anmälan: Betala in till pg 307381-4 mejla sedan till karin@fodelsehuset.se ditt namn och vilken föreläsning du betalat för.
Det kommer även att finnas möjlighet att betala i dörren men vi önskar betalning innan.
Övrigt: Kaffe och te: 15 kr.
För mer info kontakta: maria.bengtsson.fodelsehuset@gmail.com

Söndag 9 november, Ystad:

Birth Matters & Tricks for Avoiding or Minimizing Problems in Labor & Birth
Ina May Gaskin kommer till Ystad för att hålla efterlängtat föredrag. Det riktar sig till alla som är involverade i och intresserade av förlossningsvården i Sverige och världen samt är nyfikna på de tricks Ina May och de andra
barnmorskorna på The Farm har för att undvika eller minimera problem under en förlossning. Hon kommer bland annat att berätta om The Gaskin maneuver, metoder för att undvika bristningar i
underlivet, och hur barnmorskan kan hjälpa till att undvika interventioner och istället stötta den naturliga förlossningsprocessen.

Plats: Ystad Lasarett, Blå Rummet. Adress: Kristianstadsvägen 3 A/Krogdammsvägen 6, Ystad
Tid: söndag 9/11. Kl 14.00-17.00
Pris: 300 kr medlemmar i Födelsehuset, 350 kr för de som inte är det ännu. Ta med kontanter, inträde betalas vid dörren. Begränsat antal platser så anmäl så fort som möjligt, bindande anmälan till Sandra Martin.
Övrigt: Kaffe och te: 15 kr.
För mer info kontakta: sandramariamartin@hotmail.com

Måndag 10 november, Lund & Halmstad

Lund: Lunds universitet, kvinnokliniken samt primärvården har äran att tillsammans med Födelsehuset bjuda in till en unik föreläsning med barnmorskan Ina May Gaskin. Ina May´s föreläsning riktar sig framför allt till barnmorskor och barnmorskestudenter som är nyfikna på handläggandet Ina-May och de andra barnmorskorna på The Farm har för att undvika eller minimera problem under en förlossning. Hon kommer bland annat att berätta om The Gaskin maneuver, metoder för att undvika bristningar i underlivet, och hur barnmorskan kan hjälpa till att undvika interventioner och istället stötta den naturliga förlossningsprocessen. Föreläsningen är kostnadsfri för anställda och studerande inom verksamheterna och vänder sig framförallt till barnmorskor, barnmorskestudenter och förlossningsläkare inom förlossningen/BB/riskBB/GynBB. Naturligtvis är andra professioner, doulas och föräldrar också välkomna. Det kommer att finnas tillfälle att ställa frågor och diskutera med Ina-May.
Plats: Aulan, C-blocket, Universitetssjukhuset Lund
Tid: kl 9-12
Anmälan: till li.thies-lagergren@med.lu.se senast den 3 november
(För icke-anställda kommer en avgift på 200 kr tas ut, betalas kontant på plats)

Måndag 10 november, Halmstad:

En eftermiddag med Ina May
Ett föredrag som riktar sig till alla som är involverade i, eller intresserade av, förlossningsvården i Sverige och världen. Ina May kommer att föreläsa om varför kvinnor accepterar att bli förlösta i stället för att föda sina barn. Hon kommer också att diskutera de ingrepp som rutinmässigt sker på sjukhus. Hennes senaste bok Birth Matters: A Midwife’s Manifesta ligger till grund för detta föredrag.
Ina May kommer även ta upp alla kvinnors rättighet att själva välja omständigheterna kring sin förlossning.
Elin Edén, ordförande i föreningen Födelsehuset, kommer att avsluta kvällen med att berätta om situationen i Sverige när det gäller möjligheter för kvinnor att själva välja omständigheter kring när de skall föda och om de rättsfall som nu pågår i vårt land
Tid: 16:00 – 19:00 insläpp från 15:30
Plats: Hus R, sal 4148, Högskolan Halmstad, Kristain IV:s väg 3
Kostnad: För betalas via PG 307381-4 (glöm inte att skriva ditt namn och föreläsningens datum) maila ditt namn och vilken föreläsning till karin@fodelsehuset.se Du kan även betala på plats, gärna med kort. För medlemskap se födelsehusets hemsida.
200 kr för Födelsehusets medlemmar/250kr för icke-medlemmar. Kaka med Kaffe eller Te 20 kr.
Anmälan: Senast 6:e november till halland@fodelsehuset.se
Mer info: Ylva Jalming 070-20 26 786, Lina Yourstone 070-61 50 590

Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.