De osynliga brösten

“I helgen släpps boken De osynliga brösten – en fotobok där man vill ta udden av den laddning som finns kring kvinnors bröst och amning.

Boken De osynliga brösten är en del ett projekt som är finansierat av Allmänna Arvsfonden och syftet är att få igång en diskussion om amning. Fotografen Elisabeth Ubbe har fångat en rad olika kvinnor i bilder kring och under amningen.

– Många kvinnor tror att amning sker på en klippa i motljus, att det är något som bara händer. Men så funkar det ju inte. Amning är något man lär.

– Ett av våra yttersta mål med projektet och boken är att skapa samtal, säger projketledaren Anouk Jolin.”

Länk HÄR

Har haft en underbar dag med Junie, Felicia, Malin & Vanna. Vernissage och boksläpp av De osynliga brösten. Jättebra och så himla viktigt! ❤️ Invigning med Stina Ekdal, tittat på vackra tavlor/foton, tittat på fina bildspel, köpt boken “De osynliga brösten” och fått den signerad, fått goodiebag och sedan blev vi en del av utställningen och fotograferades utav Elisabeth Ubbe. Får se om bilderna dyker upp i en ny bok längre fram eller på någon utställning.

Amningshjälpens hemsida hittar du HÄR

Hann du inte gå på boksläppet? Boken finns att köpa bland annat här —> Bokus. Otroligt vackra foton samt text med ett viktigt budskap!

“De osynliga brösten är en bok om bröst och amning i Sverige idag. I en tid då offentlig amning anses störande och till och med stötande har fotografen Elisabeth Ubbe fotograferat amning på kvinnors villkor och utan att göra de vanliga romantiserande amningsbilderna i motljus och vacker natur. Istället fångar hon vardagsamning i hemmet, på stan, i lekparken och på andra platser där kvinnor vistas med sina barn.

Hon har också fotograferat kvinnor topless i situationer där de normalt skulle varit påklädda. Dessa bilder är en kommentar till de bilder och idéer om kvinnokroppen som finns i det allmänna rummet och som påverkar kvinnors självbild och därmed också deras tilltro till att kunna amma.

De 42 fotografierna i boken bildar en mosaik av samtidsbilder och inspirerar till reflektion kring vilka bilder av kvinnor vi matas med och vad som skulle hända om vi istället såg vanliga, oretuscherade kvinnor och amning på bild.”

För ett tag sedan var jag och Junie i Sthlm på ett annat event, vi fotograferades och intervjuades. Vi var ett gäng olika mammor, bland annat så var Sanna Bråding och Ann Söderlund där. Det eventet handlade om att man ska ha rätt att mata sina barn när, var och hur man vill.

untitleda 
untitled
 
20140928-140728-50848160.jpg

Det här inlägget postades i Annat, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till De osynliga brösten

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.