Vinn en ringsjal ❤

Att bära barn i en ergonomisk sele eller i sjal är bland det mysigaste jag vet, det finns så många fördelar med att bära.

I samarbete med Katarine Koskinen (Design by Katarine Koskinen) så tävlar jag ut en härlig ringsjal i en somrig ljusbeige färg med ett litet märke där det står Bär mig samt små fossingar framför. Sjalen är väldigt skön att bära i och känns sval och skön. Jag har burit Junie i en sjal från Kattis länge idag, det är även väldigt smidigt att amma i sjalen.

Denna sjal tävlar ni om.

20130619-143228.jpg

Du hittar hennes hemsida här, —> Design by Kattis

Från Kattis blogg

“Mina ringsjalar sys med tyg av ekologisk bomull från Redlunds Textil. Tyget innehåller inga färggifter, är tvättåligt och slitstarkt. En annan fördel är att det andas vilket ger extra komfort till barnet.

Ringarna är av aluminium vilket håller nere den totala vikten.

Samtliga sjalar har integrerad förvaringsficka som även fungerar som inbyggd förvaringsväska till själva sjalen.

Dessa sjalar kan användas från att barnet är nyfött och fram tills att behovet av att bäras ej längre finns (3-4 år).
Bärsätten kan varieras mellan vagga, mage-mot-mage, buddha, på höft samt på rygg.
Det går utmärkt att amma i sjalen.”

För att vara med och tävla om sjalen så lämna en kommentar till detta inlägg med namn, mail och eventuell blogg/hemsideadress om du har någon.
Tävlingen avslutas den 30 juni klockan 12, då en vinnare slumpas fram och presenteras på min hemsida.
Lycka till!

Lånad bild från Design by Katarine Koskinen
20130619-142843.jpg

10 fördelar med att bära sitt barn från Naturligabarn.com

 1. Främjar fysisk närhet mellan förälder och barn. Beröring ger barnet viktiga signaler att man finns där, älskar det och beskyddar det.

 2. Främjar känslomässig närhet mellan förälder och barn. Den kroppsliga närheten stärker den emotionella bindningen till varandra.

 3. Främjar amning när mamman bär barnet, då barnet ständigt finns nära brösten och får lättare att signalera och tillfredsställa mat- och sugbehov.

 4. Optimerar den fysiologiska utvecklingen. Eftersom människan har utvecklats under lång tid, och burits under denna tid, har själva bärandet blivit en förutsättning för barnets fysiska utveckling. Ryggen rätas långsamt ut vid bärande och nack- och ryggmusklerna stärks. Barn som bärs har bättre muskelton. För att hålla balansen tränas också motoriken.

 5. Främjar utvecklingen av barnets balanssinne, då den tränas kontinuerligt. Jämförande studier har visat att barn som bärs klarar snabbare av fysiska övergånger, t.ex. från att sitta till att stå.

 6. Bättre för barnets hälsa. När ett barn ligger ensam ökar stresshormonerna i dess kropp, vilket kan leda till en mängd hälsoproblem, bl.a. matsmältningsproblem och högre känslighet för smitta.

 7. Barnet är tryggare och nöjdare. Ett barn som bärs gråter mindre och är mer vaken på sin omgivning. Bärandet ger barnet budskapet att det är älskat och välkommet.

 8. Barnet får lättare att ta kontakt. När ett barn bärs hamnar det på en höjd som gör det lättare att ta kontakt med andra. Det blir också lättare för andra att ta kontakt med barnet.

 9. Barnet får vara i händelserna centrum. Istället för att få perioder med mycket uppmärksamhet, varvat med perioder med ensamhet, får barnet vara delaktig i sin familjs liv på ett naturligt sätt.

 10. Mer praktiskt för föräldern. Det är lättare att röra sig i både stadsmiljö och ute i naturen. Hemma kan föräldern göra många av sina vanliga sysslor med barnet hos sig, mer blir gjort och “föräldrastressen” minskar.

Related posts:

Det här inlägget postades i Barnprylar, Vardag. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Vinn en ringsjal ❤

 1. Frida henningsson skriver:

  Denna skulle jag så gärna vinna till våran lilla bebis

 2. Vanja skriver:

  Såklart man vill vara med och tävla! Just ringsjalar är en favorit här 🙂

  MVH// Vanja och Siri

 3. Tävlar gärna även om jag inte har bebis, men i framtiden någon gång kanske jag får 😉 .

 4. Johanna skriver:

  Jag vill gärna vinna en ringsjal. Har saknat en “snabbsjal” till när jag tar med minstingen till affären etc, men framför allt när vi hämtar storingen på dagis! Bra också att ha en kort sjal när vi åker omkring med våra veteranbilar. Där får vi definitivtinte plats med någon vagn!!
  Att det dessutom är en diskret färg gör att även pappan kommer bära med den!

  Håller tummar och tår!

 5. Pernilla R skriver:

  Vi har precis återupptäckt ringsjalarna, och hur suveräna de är för snabbärande. Just nu lånar vi en, men vi vill väldigt gärna ha en egen 😀
  /Pernilla och Gabriel

 6. MalinF skriver:

  Åh! Jag hoppas på tur! Vore passande att bära bebis i 🙂 Malin F

 7. madde-fembarnsmamma skriver:

  Åh, denna vill jag vinna! Vill prova ringsjal och min snart 3-månaders älskar att bli buren så skulle ju vara perfekt 🙂 Hoppas, hoppas! Vad roligt att du börjat skriva lite mer igen förresten! 🙂

 8. Sara skriver:

  Vill självklart vara med och tävla. Bär gärna Ellie i både sjal och ergonomisk bärsele. Men en sådan ringsjal har vi ingen så det vore kul att testa.

 9. Sandra skriver:

  Är gärna med och tävlar !

 10. Eva skriver:

  Vill gärna vara med och tävla om denna sjal. *hoppas på tur*

 11. Ida Jönsson skriver:

  Både jag och min sambo skulle älska att bära runt våra barn (snart 2år respektive 2 månader) i denna sjal!

 12. Malin khoso skriver:

  Å! Är så sugen på ringsjal till höftåkaren min!

 13. Camilla skriver:

  Jag vill väldigt gärna vinna en ringsjal att bära min lilla Vera i :). Hon älskar att bli buren i knytsjalen vi har, men nu när hon börjar bli lite större skulle jag gärna testa en ringsjal 🙂
  /Camilla

 14. Ann Jespersen skriver:

  Åh så fin! Nr tre kommer i augusti och en sån där fin Ringsjön hade passat perfekt tills dess! Med vänlig hälsning, Ann.

 15. Testar igen.

  Jag vill gärna vinna den

  Den skulle vara perfekt då jag har många barn,då kan jag gå med bebisen nära mig och samtidigt ta hand om resterande syskon 😀

  Mvh camilla
  http://www.minstorafamilj.se
  camilla_em@telia.com

 16. Trillingnöten skriver:

  Vill gärna vara med och pröva lyckan! Får barn nummer två i september 🙂 djelebean@gmail.com

 17. Marie skriver:

  Vill gärna prova ringsjal, verkar supersmidigt!

 18. Linn skriver:

  Åh denna skulle jaga vilja vinna, håller tummar o tår! Tack för en så mysig o bra blogg! // Linn

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.