Manduca

Är med i Manducagruppen samt Ergobabygruppen på fb och jag måste verkligen tipsa er om Manducan! Jag älskar den! Ergobaby är helt säkert precis lika bra, men jag valde Manducan pga den inbyggda spädbarnsinsatsen som är väldigt smidig. Junie sitter jättebra i den och hon sover gärna i den på våra promenader men även då vi är hemma och jag tex städar. Hon sitter som en liten groda i den (inte benen utanför, utan precis som en liten groda innanför selen) nu när hon är bebis, när hon är större så har man benen utanför.
Jag föredrar sele framför vagn då barnet är litet, tur att Donkeyn fungerar lika bra som mono tills jag känner mig redo att ha Junie i vagn och jag kan köra vagnen i duo. Dessutom så gillar inte Junie att ligga ensam, hon vill vara nära, att man bär henne.

“Manduca bärsele är en mycket välgenomtänkt och nyskapande bärsele med många smarta detaljer.

Användningstiden är lång utan att tumma på ergonomin, varken för den som bär eller för barnet. Från nyfödd kan man bära barnet i den inbyggda insatsen, eller “sitsförminskaren”. Från ca mellan 3 och 5 månader kan man bära barnet “vanligt” i den och ända upp till 20 kg.

Manducan är också mycket anpassningsbar vilket gör den unik. Dels för den som bär och dels för barnet. Till skillnad från många andra bärselar passar Manducan för både mycket korta och smala personer, men också för långa och kraftiga personer vilket gör att den kan användas av alla som bär barnet. En annan finess är att den kan bäras antingen som en ryggsäck med axelbanden och en tvärgående rem mellan dem (omvänd ryggsäck vid magbärande). Eller med axelbanden i kors (kors i ryggen då man bär på mage). Med ryggförlängaren kan man anpassa höjden efter barnets längd, behov av stöd och “personlighet”. Vissa barn rör sig mer och vill luta sig bakåt, då kan det vara skönt med ett högre ryggstöd. Huvudstöd finns också som kan stoppas undan i en “osynlig” ficka då det inte används.”

“Today’s Wearing Wednesday photo demonstrates a PERFECT newborn position in the Manduca!! Sarah has her baby’s legs folded in the natural “M” shape within the carrier! Ergonomic & comfortable for both mama & baby, this position is best until baby is around 3 months, 14 pounds, or when you are naturally holding baby against your body with baby’s legs wrapping around you! A great interim position is to froggy just 1 leg with the other coming out maintaining the “knees higher than bum” stature!!!”

Lånad bild på hur bebisen sitter då den har benen innanför, tyckte det var en väldigt bra bild.
Froggy position/grodposition.

20130128-144939.jpg

Och så en bild på vår lilla grodbebis.

20130128-144635.jpg

Related posts:

Det här inlägget postades i Barnprylar, Vardag. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Manduca

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.