Lyckobubbla

Ja, där befinner jag mig nu. Dagarna går snabbt, lillan blev 2 veckor tisdags tidigt på morgonen. 2 veckor! Var vi inte på förlossningen nyss och tog emot henne, varm och kladdig? Älskar när hon ligger på mitt bröst och sover, älskar att lukta på hennes hår som doftar bebis. Älskar hennes härliga miner hon gör i sömnen.
Det fungerar fint här, hon äter och sover. Hon vill helst ligga på mig och sova, med mitt bröst i munnen. Vill inte ligga ensam en sekund. Hon har ju precis legat inne i min varma trånga mage, så det är ju klart att hon vill vara nära.
Dessvärre har jag åkt på mjölkstockning, som att ha influensa, fast ändå inte. Har legat nedbäddad i sängen och kallsvettats med över 40 graders feber och hemskt ömma värkande bröst som känns som de ska explodera bara man nuddar vid dom.. inte roligt! I tisdags så orkade jag pallra mig in till BVC, träffade goa Helena som fick titta på brösten och så vägde vi lillan. Hon hade börjat öka i vikt och låg nu på 3315g! Nästa besök är imorgon. Hoppas jag är lite, lite piggare då.
Ska ringa mödravården och boka tid för efterkontrollen också, även om det är några veckor tills dess. Ska bli roligt att träffa min bm, få journalen och lite sådant och visa bebis.

Det är lika magiskt och underbart varje gång hur några eller många barn man än har, även om det är första barnet eller om du har 14 barn… Världens finaste gåva.

Senare…
När Johan var in till stan idag så köpte han en så söt rosbody och rosa byxor på Kappahl (Newbie) Den serien är ju underbar! Fick 2 paket utav svärmor idag, jättesöta kläder och gosedjur till lillan.
Jag ringde mvc också, bokade tid för efterkontrollen och så bestämde vi att Johan skulle komma upp dit och få min journal, det är ju så kul att läsa sånt tycker jag. Exakta tider osv. Den var ganska kort (från inskrivning till födsel lite mindre än en sida) men lite mer från BB. Förlossningen gick ju ganska så fort den här gången med, ca 5 timmar från vattenavgång (hade inga värkar just då) och dom sa att det var pga hennes läge (vidöppen hjässbjudning) som det tog längre tid än sist, (bra på ett vis för då hann jag ju få antibiotika mot GBS) 🙂 dom tar så stor plats när dom ligger så och det drar ofta ut på tiden samt att värkarna oftast blir värre. (Mina värkar var otroligt rejäla på slutet, det är dom ju på slutet men det här var något helt annat i min rygg, man kände liksom att det inte var som gångerna innan.) Jag sa redan då vi kom in att det känns konstigt när barnet rör sig och under värkarna, att det är något med barnet som är annorlunda. Många sådana förlossningar slutar med sugklocka för det kan bli svårt att krysta ut barnet. Men det kan gå hur bra som helst också. För mig gick det väldigt bra att krysta ut henne, hade fin kraft att krysta. Det var tiden från 8 cm och fram som tog lite tid, sedan kom krystvärkarna när jag varit öppen 8 cm ett par timmar och då fick jag krysta ändå, följde kroppen helt och då sjönk hon ned men visst var det annorlunda att föda ut ett barn som låg på det viset. Tog lite längre tid att krysta aktivt också, brukar ta några minuter för mig och nu tog det inte jättelång tid men näst längst av våra barn. Mer om förlossningen sedan, ska ju skriva klart berättelsen när jag orkar. 🙂 (Det var en positiv förlossning så det blir ingen läskig berättelse för er som är gravida, ni behöver inte oroa er) 🙂
Alla gånger är verkligen helt unika hur många barn man än fött.

(I Danmark kallar man bebisar som föds så för stjärntittare, eftersom de ligger och tittar på stjärnor när de föds (=ansiktet uppåt). 🙂

Nej nu ska jag sluta “babbla” och göra lite nytta. Ha en fin helg!

20121108-200718.jpg

Related posts:

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Lyckobubbla

 1. Louise skriver:

  Ja tiden går allt för snabbt.
  Min lilla tös blev 2 år i lördags och om en månad så fyller Xander 7 år.
  Jag längtar så efter en liten till men det får vänta och kanske blir det en liten sladdis, jag är väl inte så gammal än typ.
  Nåja den tiden….
  Hoppas bara att få flytta också snart är så less att bo här nu.

  Ha en bra dag.
  Kram

  • admin skriver:

   Louise, Grattis till lillan i efterskott! Fort det gått!
   Du är ju ung! Haha jag tyckte när jag var 20 att usch jag vill inte bli 30 gud så gammalt! Nu är jag ju 30 men känner mig inte alls gammal, det är väl nu livet börjar? 🙂 Kram

 2. Mys :). Det är en fantastisk tid med småbarn 🙂

 3. Beatrice skriver:

  Så nyfiken på förlossningsberättelsen..Skriv snart! 🙂

  Jag tyckte det gick lika att föda fast hon tittade uppåt. Det var Fredrika som föddes så,nummer 4. Det var inget jag märkte,förrän barnmorskan sa att jag skulle hejda mig lite,för hon måste in och klippa navelsträngen,för att hon låg uppåt,och navelsträngen satt runt halsen. Så hon klippte av lite,och sen fick Patrik klippa resten. Men i övrigt gick det precis lika. Det var däremot inte lätt att hejda sig..haha..Jag var ju mitt uppe i krystandet..

  Men jag blev ju igångsatt. Jag vet ju inte hur det hade varit om förlossningen hade startat naturligt….Jag menar att en igångsättning tar ju längre tid än om förlossningen startar naturligt. Och värkarna känns mer. Men vem vet hur länge det hade tagit annars…

  Stjärnkikade låter så fint tycker jag…

  • admin skriver:

   Beatrice, Ska så fort jag orkar hihi. Jag har börjat tappa lite blogglust, den kanske kommer tillbaka sedan. Börjat fundera endel på om man vill dela med sig utav sitt liv till alla osv därför håller jag mig mer till fb där man kan välja själv. Å andra sidan skriver jag ju inte så privata saker här precis heller.

   Vad skönt att det gick bra ändå. Vet många det slutat med sugklocka för, för att barnen fastnat.
   Jag hade ondare i ryggen av värkarna, hon låg väldigt långt bakåt. Krystade lite längre än jag brukar men brast inte alls mycket. Däremot eftersom det blev sådant tryck mot rumpan för hon låg så långt bakåt mot ryggen så har jag såna problem med toabesöken, blöder och har hemskt ont vid “nummer 2”. Blir helt kallsvettig och illamående när jag måste på toa.. Men det går nog snart över hoppas jag.
   Kram

 4. marina skriver:

  men åh! mysigt med bebisgos<3 njut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.