Mvc

Gick fint på mvc. Fina värden.
Hb 110.
Blodtrycket minns jag inte men det var lågt som det brukar vara. Jo, 105/65 var det.
Glukos 5,3.
Hjärtljud väldigt varierande. 🙂 Men ca 146 i snitt när h*n vaknade.
Sf-måttet ligger väldigt fint, närmre övre kurvan. 35-36. Brukar hamna på 36 som mest sedan är det dags… Då är korta lilla jag proppfull med bebis. 😉
Har en hård mage med mycket bebis i.
Gjorde ett Ul, bara för att se vad som ligger nedåt. Och det var huvudet, kan vara bra att veta. Ganska långt ned med huvudet, rörlig.

Nästa besök är den 18:e om inte bebisen är född då. Skulle nästan tro att h*n redan kommit då men vem vet. 🙂
Frågade om hur bråttom man har in för att få penicillindroppet, (jag ska ju ha droppet innan bebisen föds, det sätter dom när jag kommer in på förlossningen) inte bråttom, ingen stress, ingen fara om man inte hinner in. Verkar som det är tidig hemgång ändå? Äsch jag vet inte, ingen tar GBS på allvar… Det märks så tydligt.
Fikade hos svärmor efteråt, köpte mer ljung på vägen hem och nu ska jag ta och skura om en stund.

Det här inlägget postades i Graviditet 8, Vardag. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Mvc

 1. Tycker de är sjukt att dom inte tar det mer seriöst :/.

  • admin skriver:

   Madde, Ja, det verkar vara så på de flesta ställen, eftersom 30-40% av alla gravida har det någon gång under graviditeten fast de flesta vet inte om det, personligen tror jag det hela är en kostnadsfråga.. Som allt annat…. (Pengar och tid…) De vill inte skrämma upp de gravida, och det blir dyrt med extra tester om de gravida börjar ställa mer krav.
   All info jag vet har jag letat upp själv, blir dock lite förvirrande när de säger att det inte är bråttom in osv, att man hinner.. Men vad då hinner? Vem vet hur snabbt det går? Sist tog det 1 timme & 50 min från första tecken.
   Nu äter ju jag Kåvepenin som jag “trollat” fram själv, så jag känner mig lugnare pga det. Så får man ju hoppas att man hinner få dropp sedan för säkerhets skull, beror ju helt på hur snabbt det går, det sätter dom när jag kommer in på förlossningen.

 2. Hanna skriver:

  Vad skönt att allt såg bra ut, men trist att de inte tar det på allvar. Jag hade nog i ren panik lagt in mig själv och bett dem sätta nål i förebyggande syfte redan nu om jag var i dina kläder.

  Inte riktigt kanske, men jag hade varit väldans nervös och stressad över det.

  Jag håller mina tummar och tår för er, Är så nyfiken på er nya lilla familjemedlem. Varje dag jag kikar in blir jag nästan lite besviken på att du fortfarande är hemma. *S*

  Ha det så gott, kram!

 3. Malin F skriver:

  Ja du måste helt klart hinna få dropp! En del säger att inte kåvepenin hjälper alla gånger mot gbs ., Kram

  • admin skriver:

   Malin, Ja till mig sa dom att det hjälper för stunden, men att det nästan alltid kommer tillbaka efter avslutad kur.. Därav att de ofta väljer att endast ge droppet på förlossningen då det är den effektivaste behandlingen.
   Kram

 4. Ina skriver:

  Mys Me bebis.. V 20 här nu.Har moderkakan mot ryggen så rörelser känns så.tydligt nu.. Karln känner hur h*n rör sig. Äldsta här hemma har vetat ett tag o blivande 7 åringen o 3 1/2 åringen fick veta i måndags.. De fick veta kön denna gång oxå för att lättare kunna hantera folks klantiga reaktioner o önskan om kön, att en tös till skulle va tråkigt o mindre värt osv… Så nu när de sagt direkt va de blir så blir de mer åh grattis el tjat om att de måste bli mer jämt hemma mellan könen.
  Umpf.

  • admin skriver:

   Ina, Vad skönt att ulet gick bra! Trist när folk är sådär angående kön, vet precis vad du menar.. När vi hade fått 4 flickor i rad så var folk riktigt jobbiga och sa kommentarer som “nu måste det vara en pojke annars blir det synd om Liam” “Hoppas det är en pojke nu” osv.. Ungefär som att det spelar någon roll.

 5. Ina skriver:

  Märkligt de där att de e så viktigt för andra vilket kön barnet har. Vi tog reda på de denna gång oxå men nu valde vi att barnen skulle veta direkt så de kommer ifrån en del kommentarer iaf.. Blir ju lite nu ändå dock men lite mildare i barnens öron iaf.. Med en pojk o tre flickor på rad e de ju mycke åsikter från folk. ..

 6. Madde skriver:

  Hejsan !!
  Jag har också GBS, visade sig på urinprovet.
  Började ana för jag har blödigt lite varje dag sen Vecka 20, är nu i 25.
  Hur visade sig GBS för sig.
  Håller med dig, ingen verkar ha nån vidare koll :/
  Jag har fått antibiotika och ska få även på förlossningen.
  Men man är ändå rädd :/

  • admin skriver:

   Madde, Jag tycker de är så trist att de inte kan ge vettig information på många ställen, man får helt enkelt ta reda på allt själv, GBS verkar vara väldigt känsligt när det gäller vården, de är rädda för att skrämma upp de som har det. Det är väldigt vanligt och oftast går det jättebra, men det finns ju vissa risker och endel råkar ut för komplikationer i samband med GBS då barnet kan bli väldigt sjukt om man har otur, men sådant vågar de inte riktigt prata om och det tycker jag är dåligt för alla har ju rätt att veta om riskerna.
   Jag blev jätteorolig i början, nu känner jag mig lite lugnare, man får försöka tänka på att de vet om att man har det och kommer ge en behandling och ha lite extra koll efteråt också. Det allra farligaste är om man inte vet om det och barnet blir dåligt efter förlossningen, då tar det längre tid innan barnet får rätt behandling.
   Jag ska få droppet under förlossningen.
   Jag haft haft otroligt mycket kraftiga förvärkar hela graviditeten, det är vanligt när man fött många barn så det är inget jag eller bm tyckt varit konstigt men det kan även vara ett tecken på GBS när man har ovanligt mycket förvärkar. På mig visade det sig då jag fick värkar i v 34, blev inlagd på förlossningen öppen ca 4 cm och väldigt kort påverkad tapp, dom fick stopp på värkarna till slut (fick värkavstannande dropp och så behandlade dom med kortison för bebisens lungor ifall h*n skulle födas för tidigt) i samband med att jag var inlagd på förlossningen tog dom prover. Jag har inte UVI, men jag har GBS. När man inte har UVI så valde dom att inte skriva ut penicillin under graviditeten eftersom att GBS:en skulle komma tillbaka direkt efter avslutad kur. Därför bestämde läkaren att jag ska ha dropp under förlossningen istället eftersom det är den mest effektiva och bästa behandlingen mot GBS. (Jag äter dock penicillin nu också ändå som jag skaffat fram själv, just för det lugnar mig).
   Jag tror det bästa är att man ringer till förlossningsavd. om man har frågor om GBS och frågar om deras rutiner, eller pratar med andra som också behandlats för det, man får tyvärr inte mycket info på mvc om just det mer än att “det är ingen fara det är så vanligt”.

   • Madde skriver:

    Vi tog urinprovet bara för att Jag haft blödningar.
    Gjort undersökningar o UL.
    Tappen är helt stängd och sluten – 5,5cm lång. Så de såg bra ut.
    Känns ju ändra bra precis som du säger att man vet om det, så man får behandling på förlossningen. Så man inte är ovetandes när man är där, o bebis blir smittad.
    Vet inte om ja har mer GBS än i urinet.
    Eftersom ja får behandling nu kolla dom inget “utanför”.
    Hoppas de ger med sig o att allt går som de ska !!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.