Märkte en sak så tydligt idag. Att jag är helt “påverkad” utav kroppens egna hormon Oxytocin. I slutet utav graviditeten så ökar oxytocinet, “kärlekens hormon”. Otroligt viktig hormon under och efter förlossning. Har känt en så stor förändring bara den här veckan, känner mig så lugn, harmonisk. Saker jag skulle stressat upp mig över innan känns som bagateller. Bara på några dagar är det som kroppen är helt fylld utav oxytocin. En jättehärlig känsla! Som ett lugn som sveper över en. Har inte tänkt på det så tydligt de andra graviditeterna.
Jag älskar att läsa om förlossningshormoner och är lite “skadad” på det viset. 😉 Eller fel ord, tycker det är väldigt bra att faktiskt veta vad hormonerna i kroppen gör och vad som kan förstöra sin kropps egna hormoner, därför slänger jag in den här bilden igen, en bild som säger så himla mycket.

20120916-195932.jpg

Related posts:

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.