Bebisen är kvar i magen, får hoppas hn stannar iaf september ut eller till slutet utav månaden. Känner av då och då, och då sliter och drar det i den lilla stump som finns kvar av tappen. Kommer hemskt mycket slempropp, som 2-3 vindruvor som sitter ihop i storlek åt gången, brun/rosa. Borde inte finnas något kvar snart med tanke på statusen där inne. Som jag skrev förut brukar det ju komma många veckor innan för mig och återbildas men nu är statusen annorlunda så att säga. Hade så med Minja och det dröjde iaf en vecka. Jag är inte känslig för detaljer så är någon det så får ni väl helt enkelt läsa någon annanstans. 🙂 Kroppen och förlossning är ju det naturligaste som finns.
Svårt att veta vad man “vågar” göra, har tagit det lugnt nästan hela tiden sedan jag kom hem, myst med familjen och pysslat och grejat hemma, läst böcker. Idag känner jag dock att jag måste göra någonting.
Kanske någon vill bjuda på fika. 🙂 Som läkaren sade till mig, man ska ta det lugnt och inte stressa men man måste leva också. 😉
Imorgon har det gått en vecka sedan jag åkte in och förlossningen stoppades. Hade jag inte åkt in då jag gjorde det så hade tappen varit helt utplånad när jag kom in isåfall och då hade det inte gått att stoppa någonting.
Väldigt skumt också att det hade blivit på Minjas 1-årsdag. Himla tur att bm och läkare var snabba där inne och satte in behandling väldigt snabbt.
Är så nyfiken på busbebisen där inne. Vem vet, kanske h
n blev så skrämd att stanna nu så h*n dröjer många veckor till. 😉 Skulle dock bli väldigt förvånande isåfall. Funderar på gipsmage och sådant, om man ska göra en, hur länge vågar man vänta?

Här hemma har vi firat underbara Minja. Hon verkade väldigt nöjd med paketen men jag tror att paketpappret var mest intressant. 😉 Vi kommer ha kalas som planerat nästa helg, så ni alla som är bjudna vet, så länge inte bebisen kommit förstås. Blir dock ett lugnt kalas.

Något nytt som hänt är att Minja går då och då utan stöd! Första gången i fredags, 12 steg tog hon!

Nej nu ska jag ta och koka lite gröt!
Hmm den där bläckfisken får mig att tänka på Fernand Lamaze. s Kanske är “förlossningsskadad”. 😉

20120916-090020.jpg

Det här inlägget postades i Graviditet 8, Vardag. Bokmärk permalänken.

20 kommentarer till

 1. Stora tjejen som lärt börjat gå 😀 . Spännande när lill*n föds :D. Är nog ganska smart att hinna med gipsmagen :). Har ni gjort de på alla tidigare? 🙂

  • admin skriver:

   Madde, Nej med Felicia, Anakin och Minja. 🙂 Den med Minja blev riktigt fin så den har vi framme. Men jag vet inte, får se om vi hinner göra en den här gången.
   Kram

   • Så häftigt 😀 . Jag önskar att jag haft en när jag väntade William, men var ju själv då. Var inte direkt så att jag ville fråga en kompis om hjälp. HEHE :-p

    • admin skriver:

     Madde, Du skulle frågat mig så hade jag kommit och hjälpt dig. 🙂
     Kram

     • HAHA jag skulle gjort de 😀 . Hur lång tid tar det att göra? Är så fint, sett många som gjort lampor osv på dom. Lika tycker jag bilderna du visat med placenta tree är så fint! Skulle vilja göra sånt om jag får fler. Ganska häftigt om man kunde göra sånt på gipsmagen kanske? Typ att man gör gipsmagen och sedan målar placentan och gör kopian rakt på gipsmagen. 🙂

     • admin skriver:

      Madde, Det går ganska snabbt tycker jag, eller ja, man lär ju vara noggrann och ta ett par lager så det blir tjockt och jämnt. Sedan är det rätt paltigt. 😉 Torktid på det sedan är det bara att dekorera om man vill.. På Minjas satte jag bara ett brett sidenband i en mörkbeige färg under brösten.
      Ja placentaavtryck är så fint! Tänkte försöka mig på det denna gång, ska ju även plantera ett placentatree. 🙂

     • Häftigt 😀 . Skulle jag bo i hus skulle jag också vilja ha ett placenta tree ute i trädgården 😀 . Plantera körsbär eller plommonträd över så fint. Såg nu att dom har rea på träd och jag skulle verkligen vilja ha hus så man kunde plantera fina träd :).

 2. Emelie skriver:

  Gud så söt hon är eran lilla ettåring! Som en liten docka 🙂

 3. Ina skriver:

  Kul att minja börjat gå..har lillan här oxå.. 14 mån nu.. 1okt ska vi in o kika för andra gången på femman 😉 mys o va gravid igen..

 4. Ina skriver:

  Ja de e så mysigt med en till på väg 😉 hoppas allt går bra nu när er lilla åtta väl bestämmer sig för att kika ut. Nyfiken på.vem de är som gömmer sig där inne.. 😉 funderat något på namn ? Vi ska tjuvkika 1 okt om hen vill visa 😉

  • admin skriver:

   Ina, Stort tack! När har du bf? Feb/mars? Hoppas allt ser jättefint ut på rul.
   Pojknamn har vi ett, flicknamn velar vi mellan några olika.. Tycker det är ganska så svårt, jag vill ha något som inte är så vanligt, tror jag har tittat igenom alla tänkbara namnlistor man kan hitta. 🙂 Men vi får se vem som kikar ut, vilket som passar bäst helt enkelt.
   Kram

 5. madde-mamma till fyra skriver:

  Härligt att höra att bebisen är kvar i magen än! Så söt hon är eran lilltjej:) Vad roligt att göra gipsmage, det måste jag prova på nästa gång…tycker dock det är svårt att veta vad man ska göra av den sedan, går de att hänga upp på väggen?

  • admin skriver:

   Madde, stort tack! Hon är helt underbar och go, så glad liten tjej!
   Vi har en framme på en garderob/hylla. 🙂 De andra har jag nere i källaren i ett förråd hihi… Skulle nog se lite lustigt ut om jag hade alla 3 framme. 🙂
   Kram

 6. Ina skriver:

  Var på ultraljud i v 15 då vi o bm trodde ja,var vid v 18 minst.. Då såg de bra ut. ..har ju ägglossning ett par ggr / år o kan ha åtta mån mellan blödningar så denna gång fick ja ägglossning ca sju v efter mensens första dag. O den satte vi visst ovetandes… Hihi.. Så vi e glada.. Planera går ej de blir om de blir. Ja har ett flicknamn ja gillar.. Återstår o se om de är en fjärde tös.. 😉 spelar dock ingen roll..

 7. Ina skriver:

  Återkommer med vd när vi vart dit igen.. 😉

 8. Hanna skriver:

  Ojdå, här har man inte kunnat surfa på ett tag, då händer det saker minsann. Lite läskigt och lite spännande på samma gång. Grattis i efterskott också till Minja. 🙂

  Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.