30 år & Mvc

Idag är det min 30-årsdag. Jättestort tack för alla fina gratulationer på fb, sms, samtal och grattiskort! Det värmer verkligen!
Har fått en massa fina teckningar, armband, kort och blommor idag.
När vi kommer hem blir det tårta och presenter sägs det. 🙂

Idag så firar vi bara vi i familjen och på lördag blir det 30-årsfirande med mat och fika för nära och kära.

Var till mvc idag, allt såg fint ut.
Hjärtljud 140, dock lite lägre innan hn blir väckt. 😉
Blodtryck 105/70
Socker 4,3
Hb 107
Låg fint på sf-kurvan som alltid, en bit över medel.
Vera var osäker på hur h
n låg idag, rumpan upp eller ned men som hon sa, bebisen får ligga hur hn vill. Dom snurrar ju massor i flera veckor till, finns mycket plats, samt att jag föder vaginalt hur hn än skulle ligga med rumpa/huvud. (Jag är dock 98% säker på att h*n ligger med huvudet ned).
Fick mina blodgrupperingspapper osv som ska med den dagen bebis föds.
Funderar lite över hur man ska göra när det sätter igång, men det är nog bäst att ta det som det kommer. Jag tänker på barnvakt alltså. Jag tänker ju vara hemma tills det närmar sig krystningen, vill därför vara hemma i lugn och ro och hoppas på att det finns några som kan vara barnvakt om Johan kommer och lämnar barnen. Svårt att veta hur snabbt allt kommer att gå liksom… Tar det ett antal timmar från första värk så är det ju inte något med det, men går det lika snabbt som sist eller snabbare så kommer vi inte hinna åka in med barnen, då sitter man väl med bebisen i famnen när Johan kommer tillbaka. :-p
Får ha lite olika planer beroende på helt enkelt… Tänker inte stressa iaf den saken är säker. Den dagen ska vara lugn och rofylld. Är ju svårt att planera sådant innan också eftersom varje gång är unik, kanske inte går så himla snabbt nästa gång ändå så vi kanske hinner in till stan flera gånger om om det är så. Som sagt, det går ju inte att veta innan. Sist hann vi ju inte åka in med barnen till stan, då fick barnvakterna komma ut till oss eftersom jag var fullt öppen och kände hur hon började åka ned i förlossningskanalen. Går inte mitt vatten så går det nog inte så snabbt, brukar ha så sega hinnor som håller tillbaka barnen. Nu sist började allt med att vattnet gick och då går det verkligen undan för mig. Så vem vet, kanske tar lång tid denna gång. Vi får se. 🙂 Längtar massor efter den dagen. Jag är inte orolig för att inte hinna in och liknande, känner mig väldigt trygg och lugn så, men man funderar en hel del på barnvakter, tänk om alla jobbar/är borta då osv. Å andra sidan är vi en väldigt stor släkt så några borde det finnas.

Kaffe hos svärmor sedan mormor nu innan vi ska hem.
Hoppas ni har en fin dag!

Det här inlägget postades i Graviditet 8, Vardag. Bokmärk permalänken.

14 kommentarer till 30 år & Mvc

 1. Fanny skriver:

  Stoooort grattis!!!:)

 2. Annelie skriver:

  Stort grattis på födelsedagen!! Lycka till med allt när det är dags. Kram!

 3. HEMIMAMMA skriver:

  STORA GRATULATIONER I efterskott ♥

  Hemikramar ♥

 4. N skriver:

  Grattis i efterskott! Hoppas du hade en fin födelsedag och att ni får det trevligt i helgen 🙂

 5. Emelie skriver:

  Jättegrattis till dig! Hoppas du hade en jättefin födelsedag!!

  Svårt att planera inför förlossningen, man vet ju aldrig hur den blir. Här hade vi tur att vi har släktingar väldigt nära. Dock har vi ju ca 1,5 h restid till förlossningen 🙁 Kommer nog kännas väldigt oroande om vi får fler barn i framtiden. Sist var vi inne 35 minuter. (Fast jag trodde det var 1 h och 35 minuter tills jag fick journalen) 😉 Haha. Dock har vattnet aldrig gått hemma, utan på förlossningen någon ynka minut innan barnen föddes. Men ingen förlossning är ju den andra lik! Du verkar så erfaren och kunnig, så även om bebisen kommer hemma tror jag inte det blir några som helst problem för dig! 🙂

  • admin skriver:

   Stort tack Emelie!
   Ja då gick det snabbt för dig med, vi hann precis innanför dörrarna sedan kom hon ut, de andra så fick jag värkar ganska långt innan så jag hann ju knata runt hemma i ett antal timmar innan. Sist hann vi vänta på barnvakt, åka in och krysta sedan var det klart så det gick ju undan. ^^
   Vi har ca 5 mil till förlossningen så det är en bit, släkten bor inne i stan och det är väl ca 2 mil in, förlossningen ligger inte i samma stad utan i närmsta “större” stad. Så jag funderar lite att om jag tror det kommer ta en stund tex, skickar in Johan till stan med barnen, sedan ska han hem igen och hämta mig… Så kanske det går superfort ändå och han inte hinner hem. Sånt man aldrig vet. Eller om Johan är på jobbet om det är på dagen och jag är ensam med barnen, vattnet går och det går i raketfart (Johan har sitt kontor i samma stad förlossningen ligger i, ca 5 mil bort) Så kanske bebisen kommer när jag är själv med barnen. Man tänker ju i lite olika banor, hur det kan bli. Är nog helt enkelt bara att ta allt som det kommer och inte fundera så mycket, och hoppas på att någon kan vara barnvakt den dagen/natten. Jag har ju “bara” haft en raketförlossning så nästa kanske tar lite längre tid ändå. Jag känner ju när det är dags att åka då det närmar sig men ibland öppnar man sig ju riktigt snabbt så det inte spelar någon roll hur bra koll man har på sånt. Ja vi får se helt enkelt hur det blir, det lär ju visa sig sedan. 🙂
   Kram!

 6. Hanna skriver:

  Ett stort grattis så här en dag i efterskott. Hoppas du hade en bra dag och att kalaset till helgen blir lyckat.

  Kram!

 7. Emelie skriver:

  Ja, det är inte lätt att veta! Men som sagt, tur att du är så erfaren och kunnig. Du verkar så lugn inför förlossningen så du lär säkert kunna styra upp situationen hur det än blir 🙂 Här är det 12 mil till närmaste förlossningsavdelning. Helt galet!

  Hade du testat nya Babybjörnselen förresten? Eller kan du tipsa om någon annan bra? Hade nog helst velat ha en man kan ha på ryggen egentligen. Var och plockade hjortron med barnen och BB activen var INTE skön att bära alls.. Usch! Är alldeles stel i nacken/axlarna efter det! Hoppas att ni har en riktigt fin torsdagskväll! 🙂

  • admin skriver:

   Emelie, Tack! Jag känner mig jättelugn efter att ha fött några barn. Jag har läst otroligt mycket och verkligen hittat mina sett och vet exakt hur jag vill ha mina förlossningar så jag känner mig trygg i mig själv men det är inget jag varit från början utan det har kommit efter några barn. När jag väntade 1:a, 2:a och 3:e så var jag inte alls intresserad av graviditet och förlossning. Sedan fick jag ett jättestort intresse för graviditet/förlossning och jag tycker det är det mest fantastiska i hela världen.
   Oj ja då har du en bra bit in! Man vill ju inte behöva köra hur fort som helst heller (Johan gasade på bra sist kan jag säga hehe).

   Jag funderar själv på bärselen.. Sålde min BB, har haft både en active och en Miracle men ingen var speciellt bra tycker jag. 🙁 Dom fungerade jättebra i början när barnen inte var så tunga men sen blev det jobbigt för axlarna tycker jag, även med Miracle. Det finns ju en till dom har som inte jag testat, den kanske känns bättre. Men jag kommer skippa BB och köpa en ergonomisk tex ergo, beco, patapum, manduca eller pognae tex. Jag tror dom är mycket bättre och bekvämare både för den som bär och för barnet. Tycker barnen hänger så obehagligt i BB-selen. De andra jag skrev om har bredare sittyta och barnet hamnar mkt bättre i selen.
   Annars finns ju sjal, själv är jag nog för “slö” för att knyta och greja fast det är säkert inte svårt bara man fått in tekniken.
   Kram!

 8. Emelie skriver:

  Tack för tipsen!! Ska kika på dem. Sjal går nog bort för mig. Är säkert toppen men skulle vara livrädd för att knyta fel osv. Hua! Men ska kolla på dem du skrev! Tack igen och ha en trevlig helg!:-)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.