Paket

Idag kom mitt paket med lite smått inför amningen. Jag beställde amningssnäckor, något som verkar kanonbra! Har aldrig testat och såg att det tipsades om dessa i gruppen Fb doulan på Facebook. (Gå med där om du är intresserad utav graviditet/förlossning) Jag brukar få väldigt såriga bröstvårtor som blöder och varar, efter ca 4-5 veckor brukar det vara helt läkt för mig så de här kan nog hjälpa mycket på traven. Slippa att bröstvårtorna fastnar i amningsinläggen tex.
Köpte även 2 påsar amningste och Purelan.
Denna gång ska jag amma utan amningsnapp, jag har använt den med de andra barnen men tyvärr har den haft den effekten på mig att brösten inte stimulerats bra = inte så mycket mjölk jag önskat. Mitt mål är att helamma, får åka in till bb/amningshjälpen om det blir en massa sår och sådant för tips och trix…
De andra barnen kunde jag “bara” delamma pga produktionsbesvären, som i mitt fall säkerligen berodde på amningsnappen. (Den fungerar klockrent för vissa, men för många är den en bidragande orsak till felstimulerade bröst).

Iaf så ville jag tipsa om amningssnäckorna, det finns säkert fler som är nyfikna på dom.

“Naturliga skålsnäckor (Patella Vulgata) har använts av norska och danska ammande mödrar i tusentals år för att skydda och hela ömmande och såriga bröstvårtor. Snäckorna handplockas i de rena vattnen norr om Lofoten i norra Norge. Snäckans form är passar perfekt till bröstet.
Amningssnäckorna har en helande inverkan enligt våtmetoden. De förebygger och skyddar ömma och såriga bröstvårtor.
Inuti amningssnäckorna bildas ett välgörande microklimat. Vårtorna blir uppmjukade och fuktade av bröstmjölk som innehåller bakteriedödande och läkande lactorferrin.
Snäckorna har slipade kanter och är invändigt naturligt belagt med glatt kylande pärlemor
Skönt för ömmande bröstvårtor!”

20120809-123106.jpg

Related posts:

Det här inlägget postades i Graviditet 8, Vardag. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Paket

 1. Malin skriver:

  va fränt! aldrig hört talas om dessa snäckor!
  har tänkt försöka amma denna gången, men tror jag kommer att behöva just amningsnapp? mina vårtor är väldigt små…… (platta lr vad man nu ska säga.. de har inte förmågan att bli särskilt långa om vi säger så då haha)
  kram!

 2. Verkar jättebra :), får jag fler ska jag prova det. Hade verkligen skitont av amningen och minns det som negativt tyvärr, tyckte amma var hemskt.

 3. Malin F skriver:

  Purelan? Tycker inte heller att amningsnappen är särskilt bra, mest bökig faktiskt. Jag har aldrig haft såriga eller ömma bröst (väldigt okänslig där ) ;-)dock (tack för det) men dåligt med mjölk jag med, så det är kanske ärftligt?

  • admin skriver:

   Malin, Ja Purelan ska det stå, bokstäverna var lite omkastade *s*. Skönt att du sluppit sår. Jag brukar få massor som varar sedan torkar bröstvårtan fast i bhn eller skyddet så det blöder. Bränner som eld när bebisarna tuttar på det. Sår får man ju lätt om barnet suger snett osv.. Bm har sagt att barnen haft fint tag då jag ammat dom, men dom kan suga snett ändå, även om det ser ut som dom ligger rätt. Men har känsliga bröstvårtor också, så det kan lika gärna vara bara därför jag fått sår.
   Har inte hört något om att det kan vara ärftligt. Däremot finns det massor med saker som kan påverka. Att barnet inte ammat tätt nog… Barnet kanske somnar ifrån.. Ibland kan barnet behöva amma med bara minuter mellan… (endel byter ut nåt mål mot ersättning och då blir barnet mätt och suger inte lika flitigt) stress.. Man behöver äta mer, dricka mer, barnet kanske har napp, eller flaska som förvirrar barnets teknik… Syntocinonsprutan de ger på rutin på de flesta ställen (om man inte säger nej till den) efter förlossningen då livmodern ska dra ihop sig kan blockera de hormoner som har med amningen att göra. Osv osv osv… Och endel har nog bara den oturen att det inte blir mycket hur dom än gör. Är bra avundsjuk på de som har mjölk så det sprutar.
   Läste dock att det är ovanligt att man har för lite mjölkkörtlar så det är helt omöjligt att amma. Jag tycker jag har testat det mesta, säkert allt – utom att amma utan amningsnapp. Får hoppas det går att helamma nu när jag har mängder med knep att testa, och att amningshjälpen kan hjälpa en om det behövs. Tycker det är så trist när det inte går så länge jag velat. Drömmen är att amma tills barnet är runt året.. Och då helamma större delen utav den tiden. Med Freya kunde jag delamma i 7 mån sedan var det bara droppar vi talar om. Med Minja kunde jag delamma i ca 4 månader. Jag vet att man ska vara glad ändå, men jag vill så himla gärna att det ska fungera felfritt för jag tycker det är så himla mysigt.

   http://www.amningshjalpen.se/index.php?option=com_content&view=article&id=241:foer-lite-mjoelk&catid=3&Itemid=4

   http://amningsbloggen.blogspot.se/2010/06/sa-ager-du-din-mjolkbildning.html?m=1

   Har fått mängder med tips på Fb doulan (min bibel haha) så jag ska testa allt där och lite annat.

   https://www.facebook.com/permalink.php?id=241120549271375&story_fbid=362407623809333

   https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=362899703760125&id=241120549271375&comment_id=4144059&offset=0&total_comments=3

   https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=362899913760104&id=241120549271375

   Kram

 4. madde-mamma till fyra skriver:

  Intressant! Jag har också använt amningsnapp med mina, med första helammade jag fyra månader men började då få problem med sår så jag satte på amningsnapp och efter det så blev det sämre och tillslut ville hon inte ta bröstet:/ Med de andra har jag också haft amningsnapp från födseln men fått börja delamma pga missnöjd bebis och att de inte ökat i vikt ordentligt efter någon månad. Bra att veta det tills nästa gång!:)

 5. Jag har haft tur tror jag, har ammat alla mina sex mellan 10 månader tll 22 månader och aldrg fått sår. Är bortskämd kan jag tro 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.