Det är full fart här hemma. I helgen var vi på kalas, sedan var det bara att fortsätta med Felicias rum och nu är jag äntligen klar. Det tog lite lång tid på 2 ställen pga konstiga vinklar men det gick det också. Jag gjorde både förarbetet och tapetseringen ensam. Ropade upp Johan en gång men jag kan inte koncentrera mig på tapetseringen när någon annan står och drar i tapeten. 😀 Lika glad är Johan för det. Han fick äran att skruva ihop nya sängen och de andra nya möblerna istället. Jag och Ikeas ritningar går verkligen inte ihop. 😀 Fint blev det på hennes rum, ljust och fräscht. Gillar fondväggen! Ska bara möblera och ställa in alla saker igen men det får bli imorgon. Felicia är jätteglad och nöjd. Det var verkligen ett tråkigt rum innan.

Ikväll har jag strykit gardiner. Har gått och “trånat” efter ett par i 100% linvoile från Ellos & Jotex hur länge som helst men jag jag köpte ett par andra då i bomull men jag gillade dom aldrig. Köpte de i linvoile till sovrummet då istället men så slog jag till ändå nu till vardagsrummet också. Jättefina tycker jag med fint fall och struktur. Finns i alla möjliga färger, tog vitt till vardagsrummet och Felicia fick ett par rosa. Det “negativa” är att vi har 4 fönster att ha gardiner i i vardagsrummet = mycket strykning. 😉
Nu när Felicias rum är klart så ska vi ta tag i hallgolvet, imorgon kommer en som ska ta med golvprover.

2 dagar tills Ebba fyller 9 år! Behöver inte skriva att tiden går fort för det skriver jag ju alltid. 😉 Men den gör ju det. 9 år sedan, då var man inte så gammal men man trodde att man var det då. 🙂 Alla nära och kära är välkomna på kalas på söndag!

Ebbas förlossning var en jobbig förlossning. På “den tiden” var jag inte intresserad utav förlossningar öht, tyvärr, såg bara en förlossning som något man måste gå igenom för att få sitt barn. Idag och sedan länge tillbaka ser jag förlossningar som det mest fantastiska och häftigaste man kan få uppleva och jag skulle otroligt gärna vara med på en kvinnas hemförlossning.
Ebbas förlossning tog inte så lång tid, ca 15 timmar från start, den mesta tiden utav de timmarna var jag hemma, men jag hade oturen att få uppleva dålig personal som just den dagen var så otroligt stressade. Bm hade så bråttom även när jag skulle krysta, hon hade inget tålamod med att det tog ca 40 min (de efter tog 15 min, 3 min, 10 min och 5 min för mig att krysta ut och då krystade jag i lugn och ro utan att någon stressad person höll på i underlivet på mig, brast ingenting heller med dom mer än ett litet stygn efter något utav barnen) och jag vet inte vart hon hade gått sin utbildning men pga sättet hon “hjälpte till” så blev det en mindre rolig upplevelse efteråt då det blev en hel del jobbiga rupturer. Hade hon bara låtit min kropp ta den tid den behövde hade det gått så mycket lättare.
21 år var jag då, liten och var inte påläst och visste inte vilka rättigheter man faktiskt har. Jag har haft underbar personal alla gånger efter det, så vi hade nog bara otur att få den bm den gången.
Efter att Felicia föddes så började mitt intresse för graviditet och förlossning att växa något enormt, och jag brinner verkligen för att alla ska få en fin, lugn och avslappnad förlossning som är positiv och stärkande, det är ju så det ska vara för alla och det är helt underbart att vara med om.
Skulle jag komma in på förlossningen och få en sådan bm igen så skulle jag ju byta direkt utan att tveka. Jag vill ha 100% lugn och ro omkring mig och inte bli störd eller stressad. Bara låta mig, min kropp arbeta tillsammans med bebisen utan att någon kommer in och stör oss med en stressad och otrevlig energi.
Det är allt jag kräver så jag har inte många “svåra” krav. 😉 Jag sköter allt själv tillsammans med Johan, plus sen avnavling, då är jag nöjd. 🙂 Tycker dock om när vänlig, lugn och varm personal kommer in och delar upplevelsen med oss, det får dom gärna göra, men ingen stress vill jag ha i närheten.

Imorgon är det Mvc och bästa Vera. Får se hur järnet ligger nu då.. Jag kan inte ta tabletterna varje dag, blir så otroligt dålig i magen. Blir illamående och magen får fnatt. Fullt ös där inne som vanligt, älskar alla rörelser, sparkar och hicka. Undrar så vem som är där inne. Ska bli spännande att se bebisen på 3/4-D UL om några veckor! Hoppas på bra ansiktsbilder. På 3D ulet med Minja såg man till&med hennes hår flyta i vattnet. Sötnosen. Hon börjar bli lockig i håret nu. 🙂 En helt underbar, go, glad och busig tjej. Hon går för fullt med stöd, det har hon joförsig gjort i flera månader. Hon har varit tidig med det mesta.

Anakin och Minja ligger här bredvid mig i sängen och sover så nu ska jag se en film med Johan innan det är läggdags.

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till

 1. Kul att fixa och dona :). Mysigt :).

  Vilka järntabletter tar du? Jag hade ett par ett tag som var pest! Fan jag sprang och sket stup i ett. När jag ger blod måste jag ta järn i 20 dagar. Fick prova en annan sort som var något mildare, fast jag blir fan som jag har magsjuka. :-S . Dom kommer på allt men järntabletter utan bieffekt verkar inte höra till något de lägger tid på ;).

  • admin skriver:

   Madde, Jag tar Niferex. De flesta jag känner blir hårda i magen utav dom men på mig rinner allt rakt igenom.. jättejobbigt. Det blir världens fart på min mage och jag mår jättelilla utav dom. Skulle ätit dom en månad nu för jag låg så lågt och idag kommer jag säkert ligga ännu sämre bara för jag inte klarat att ta dom som jag borde. :/ Skulle egentligen ätit dom redan från inskrivningen eftersom jag har lågt ferritinvärde men har som sagt inte gjort det, varav att mitt hb nu sjunkit också.

 2. Jag måste oxå ta niferex, hade 4,0 i ferratin värde och 100 i hb

  Jag blir gasig och hård i magen;(

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.