Usch vilken huvudvärk jag haft ett par dagar nu, somnar med den och vaknar med den. Inatt sov Medea här, dom var så duktiga så.
Hoppas huvudvärken släpper snart för vi har planerat att åka till några vänner och deras barn och grilla idag allihopa.
Imorgon ska vi åka iväg och handla avslutningskläder till barnen. Och en krusbärsbuske om de har några bra på Plantagen. Jag funderar på att tapetsera om i hallen också… Tycker de vi har nu är så tråkiga sedan är det en stor flottfläck på ena väggen då ett av barnen smetade av sina händer efter maten en gång. 😉 Men vet inte riktigt vad jag vill ha.. Mönstrat? Blommigt? Färg? Neutralt? Beslutsångest…

Har tagit en dusch med barnen och plockat lite. Tror vi har allt till bebisen nu, skippar att köpa en spjälsäng. Vi samsover ändå med barnen. Anakin har ju eget rum men där sover han aldrig, han sover alltid bredvid oss, samma med Minja, hon har en egen säng men den har hon aldrig ens legat i. Den står fint bäddad bara, så det känns helt onödigt att ha en till säng stå tom. Jag älskar ju (och våra barn) samsovning, finns inget mysigare!
Endel frågar om det är pirrigt/nervöst. Nej inte ett dugg. Ser verkligen fram emot och längtar efter förlossningen och efter att bli 8-barnsmamma. Känner att jag är så inne i allt så det faller helt naturligt allting, både för oss och för barnen. Barnen längtar jättemycket, Minja förstår ju inte förstås men jag tror det kommer gå jättebra, kommer såklart låta henne vara med hela hela tiden, ligger bebisen och ammar på ena sidan får Minja ligga och mysa (utan att amma) på andra sidan. Hon kommer få vara med oss hela tiden, hon ska inte behöva märka någon skillnad. Är långt kvar känns det som. Men sommaren brukar ju gå snabbt! Johan har lagt sina pappadagar så han tar ut de 10 i samband med att barnet föds sedan 1 eller 2 veckor till efteråt. Då hinner jag komma igång lite med amningen och allt innan han ska jobba igen, så det känns skönt.

Johan och barnen var till veterinären igår med alla valpar och med Gimli. Vaccinationer för alla hundar, valparna chippades och så var det besiktning. Det gick kanonbra, fick alla intyg osv och nästa vecka kommer stamtavlorna.

Tandläkarbesöket i veckan gick fint. Freya och Anakin hade jättefina tänder så det var skönt. Då blir nästa besök där för dom om ett par år.

Nej nu ska jag och barnen äta lite jordgubbar. Hoppas ni får en fin helg.

Related posts:

Det här inlägget postades i Graviditet 8, Vardag. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till

 1. Det kommer gå jättefort, sommaren är ju konstigt nog den snabbaste årstiden 😀 .

  Har köpt tapeter själv som jag inte satt upp ännu (seeeg) jag vill ha hjälp känner jag, har aldrig tapetserat själv, men tänkte köra på saken i juli när jag är ledig. Ska göra om hallen, hatar tapeterna där, riktiga såna där mode tapeter från början av 2000-talet. Typ gula och gröna (kräks). Hehe, när jag flyttade hit 2006 såg hela lägenheten ut så där, så jag har fixat om pö- om pö. Hehe, Williams första månader fick jag en lägenhet med såna tapeter och tyckte det var så snyggt! Idag bara, FY! Tiden har verkligen förändrat ;)(tack och lov) 😀

  • admin skriver:

   Madde, Haha ja.. Minns i slutet av 90-talet när allt skulle vara terracotta, mossgrönt, orange, mörkblått… 🙂
   Testa att tapetsera själv, det är (tycker iaf jag) mkt lättare än vad man tror. Jag tapetserade själv höggravid med Minja och det gick jättebra, så det fixar du lätt! Har några rum kvar att tapetsera här.. Hallen nere och hallen uppe, och Felicias rum. Resten har vi redan fixat. Sedan lär vi byta golv i hallen nere.. Och så är det köket som skulle behöva helrenoveras.. Ja, det finns att göra. Man får ta lite i taget.
   Kram

 2. Sarah skriver:

  Usch vad trist med huvudvärken, det tar så mycket energi.. Hoppas du blir kry snart!
  Känner som du inför förlossningen, ser framemot den och tror att det kommer gå bra.
  Ante kommer också vara hemma ett par veckor vilket ska bli skönt. Då kan man förhoppningsvis hitta på lite roligheter för Ella ihop så att hon vänjer in sig fint vid lillasyster. 🙂

  Ha en fin dag i ruskvädret!

  <3

  • admin skriver:

   Sarah, Tack! <3 Nu mår jag bra igen, så himla skönt! Det tar på krafterna när man har sån huvudvärk.

   Vad skönt att Ante blir hemma lite i början, jag tycker det är skönt att Johan tar ledigt ett par veckor så man hinner komma in i vardagen tillsammans.
   Ella kommer bli en så stolt storasyster! <3
   Kram

 3. Annica skriver:

  Hej!
  Har också haft mycket huvudvärk senast veckan, tänkte att det kanske är vädret.. =S ???
  Du, läste dina tankar kring spjälsäng…är också fundersam i och med att vi kommer att flytta under lillans tid (förmodligen). Har du erfarenhet av snugglenest eller är det bara “onödigt”?

  Du verkar pigg annars! Vilken vecka är du i nu?
  Själv upplever jag mig större och tröttare, trots att jag egentligen väger mindre än med de andra. Sf mått ska jag få på måndag så då får jag se om den verkligen är större, haha.

  Hoppas ni har/haft en bra helg!

  • admin skriver:

   Tack Annica!

   Nej jag har aldrig testat en sådan, har funderat på det ett par gånger men det har inte blivit av, men jag tror de är bra.

   Ja usch det är riktigt drygt när man får sån huvudvärk som envist sitter i dag efter dag. Jag har kronisk spänningshuvudvärk, fick den diagnosen av min läkare 2007, så jag är van men det är ju så drygt när det slår till. Nu har det släppt iaf, så skönt!

   Annars mår jag jättebra, mår inge illa alls längre och har massor utav energi. Är i v 22, så det går framåt. 🙂
   Hoppas det gick bra på mvc! Jag ska dit om ca 2 veckor. Fullt ös i magen, tycker det känns lite overkligt än hihi, att det är en ganska “stor” bebis där inne. Tycker att tiden går ganska snabbt nu.

   Hoppas du mår bra! Kram

 4. Louise skriver:

  Nu försvann mina kommentrarer igen haha 😀

  Jobbigt med fettfläckar på väggarna.
  Vi måste typ renovera om hela vår lägenhet för där e ritat på väggar och inne på barnens rum är det fullt av fettfläckar vet inte var det kommit ifrån…
  Hoppas i alla fall man får råd med att renovera.

  Jag är sååå sugen på en till men det får vänta men händer det så händer det men just nu har jag inte riktigt tid vill jobba lite och påbörja min utbildning som förskollärare.
  Kommer ju läsa via distans så jag kan jobba samtidigt.

  När slutar era i skolan?
  Mina slutar nästa torsdag.

  Ha en fortsatt bra dag.
  Kram

  • admin skriver:

   Tack Louise!

   Nej din kommentar är där. 🙂 Om du inte kommenterat fler? Men ibland får jag många kommentarer samtidigt och då vill jag svara en i taget, och inte bara godkänna utan att svara för då blir jag förvirrad och måste leta upp det jag missat att svara på. ^^

   Förstår att du är sugen. 😉 Jag älskar den här tiden, och sedan att vara höggravid och föda barn och få en till i familjen, finns inget bättre. Är så nyfiken på när h*n kommer, hur snabbt eller sakta det kommer gå osv, hur h*n ser ut, vem det är, ja du vet ju, man har många funderingar hihi! Kommer bli spännande att se om vi ens hinner in, jag har en magkänsla att det kommer gå i raketfart. Haha det roliga med mig är att jag är så avslappnad så jag vill liksom inte åka in förrän jag VET att det är nära. Och vi såg ju hur det höll på att bli sist. ^^ Men h*n kommer där h*n kommer. Som läkaren sa, förlossningar som går så snabbt är nästan alltid riktigt smidiga förlossningar oftast utan några komplikationer, även om de givetvis är intensiva! Haha bara för jag tror allt kommer gå snabbt kanske det tar tid. 😉
   Kram

 5. mångmamma skriver:

  Ser att du länkat till mig, tack.
  Hoppas sommaren inte blir alltför varm bara, minns alltför väl hur jobbigt det är att vara höggravid under stekheta sommardagar!
  Sköt om dig!

  • admin skriver:

   Stort tack mångmamma! Jag brukar tycka det är skönt att vara höggravid på sommaren, att kunna svalka av sig i en pool är kanon. 😉 Brukar ha så lätta graviditeter och sväller aldrig så det är skönt på så vis också.
   Kram

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.