Vunnit & Bvc

Har vunnit en tävling, en valfri barntavla! Så himla kul! Jag tror det får bli en “M som i Minja”. 🙂 Tycker de tavlorna är så söta.
Ska in till BVC idag, vägning. Hoppas vikten har ökat bra nu, det tror jag. Gissar på att Minja väger… 3845g. 🙂 Kanske lite mer. Det här med amning är ju verkligen en konst, det är inte bara att amma för alla. För många (tex för mig) så krävs det enormt med tålamod och tid. Alla har inte mjölk så det sprutar ur tuttarna. Minja hon somnar efter en liten liten stund vid bröstet, och tömmer därav inte brösten ordentligt. Så jag lär pumpa också för att hålla igång produktionen. Och även om jag både ammar och pumpar så är det inte så att mjölken sprutar.
Nej, sätta lite fart, ta & göra mig iordning innan vi ska åka. Sedan får det bli att hälsa på mormor, min mormor har ju inte träffat Minja än.
Undrar vad farmor skulle säga om hon hade fått träffa alla barnen… Hon gick bort bara någon vecka efter att Nova föddes. Hon älskade barn, hon blev alltid så glad när hon fick träffa dem. Så brukade hon säga att “Alla barn är välkomna” Hon var så go lilla farmor, synd att man inte var dit oftare medan hon fanns i livet. Sånt kan man tänka på efteråt, att vad dum man var som var dit så sällan.

Uppdaterad…
Det gick fint på Bvc. Har haft Helena i många år och hon är en underbar människa, jag kan prata med henne om precis allt. Annica var där idag, så himla kul att få träffa henne igen, hon är så himla go och snäll. Har verkligen haft tur med både bvc och mvc, har alltid fått träffa de bästa man kan tänka sig. Helena & Annica tyckte att Minja är så otroligt vaken och med. Det är hon, hon tittar och lyssnar, alla man träffar tror att hon är äldre än vad hon är. Hon ser så klok ut, och så ser hon nog lite äldre ut pga trollhåret. 🙂 Hennes hår är så otroligt tjockt och långt. Många beundrar henne då man är ute med henne, de säger att hon ser ut som en liten docka. 🙂 På vägen upp till bvc fick jag stanna flera gånger och visa henne för andra. ^^ Hon hade ökat bra i vikt, 3780g och 53 cm. 17 dagar gammal idag. Så nu har hon passerat födelsevikten med ca 100g. Ny vikt nästa vecka. Då blir hembesöket eftersom att Helena var sjuk sist hon skulle komma så den gången fick vi åka in dit istället.
Efteråt så var vi till min mormor. Mamma, Jens och Jessica var också där. Fick presenter utav mamma, som hon köpt i Grekland. Och så hade hon köpt en söt Bukowskinalle till Minja. Var där och fikade ett tag sedan svängde vi förbi stan, handlade jackor och regnkläder till barnen på Lindex.

Är det någon som bor väldigt lantligt (gärna med stall) som är intresserad utav en hankatt? Det är en norsk skogskatt/bondkatt, långhårig svart/vit. Min mamma har en som skulle behöva komma ut på landet, så är någon intresserad så säg till.

 

Det här inlägget postades i Vardag. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Vunnit & Bvc

 1. Hej hej
  Grattis till vinsten:-D

  Ja ,man tänker så ofta så när det är försent..huua..

  Hoppas det går bra på bvc och att hon gått upp ordentligt..

  Jag har haft problem att amma med alla mina barn.
  Dom första 6 har jag kämpat mig igenom ,ont ont ont är bara mitt namn på det,ingen mjälk alls.
  Jag fick mycket hjälp på förlossningen o bb,med pumpar o näspray men inget hjälpte o dom tyckte att jag inte skulle utsätta mig för mer press,men jag gav mig inte utan försökte efter varje barn ,utan resultat.
  När den 6:e kom så gav jag verkligen allt,satt med dubbelpumpar o kämpade med sköterska som hjälp men till slut kom bara blo ingen mjölk.
  Inte sår eller nått utan det kom blod istället för mjölk,sköterskans min när honsåg flasken huuaa..det blev tvärslut på detta och hon sa att
  du kan inte amma o nu kämpar vi inget mer,ska du ha fler barn så behöver du inte ens försöka.
  o det har jag inte gjort heller utan gick på ersättning direkt.stor lättnad..

  Nu vart det lång svar..ler..
  Ha en jättebra dag

  mvh camilla

  • admin skriver:

   Tack Camilla!
   Åh vad jag känner igen mig! Jag har alltid haft samma problem med amningen. Har fått amma, amma, amma, men även pumpa, pumpa, pumpa. Blöder ofta ur brösten, det varar, stockningar… Spray är nästan ett måste. Att amma utan amningsnapp är omöjligt för mig för då skulle bröstvårtorna gå helt sönder och samman. Jag har aldrig kunnat HELamma, delamma kan jag göra. Skulle jag helamma skulle barnet jag ammar svälta rätt snabbt om man säger så. Måste ge lite tillägg efter varje amningstillfälle så barnet jag ammar blir helt mätt. Jag pumpar också och varje gång jag pumpar får jag ut ca 30-40 ml från brösten tillsammans. Så det sprutar ju inte mjölk precis. Tyvärr! Hade gärna helammat och helammat länge. Men endel går det inte för, endel KAN inte helamma. Jag har testat precis allt. Har haft barnmorskor som tittat medan jag ammat och barnen har ju haft rätt tag och allt. På bvc säger de att jag är jätteduktig och otroligt envis men att man även måste tänka på sig själv. Man kan inte lägga all tid på amningen så är det bara man måste tänka på sig själv också och känner man att det inte funkar så är det jättebra med ersättning.
   Nu kan jag ju delamma och tycker att det funkar bra, och så är själva närheten väldigt underbar också tycker jag så jag kör på tills jag känner att Minja hellre bara vill ta flaskan än att tutta på mig. Jag hoppas verkligen att jag kan amma minst några månader iaf. Men skulle det inte funka så är det ju så. Man ska ju inte stressa sönder sig heller.
   Kram!

 2. Johanna skriver:

  Det är verkligen en konst att amma och du gör ett för jäkla bra jobb med pumpning och allt, vännen! Jag kunde inte amma E alls, V ammade jag i 2.5 mån under konstanta fighter, hon skrek och jag blev stressad…Nu med lilla trean funkar ju allt perfekt, hon ammas ju fortfarande och jag hoppas på samma tur med fyran, men tar inget för givet.
  Hoppas att söta lilla M gått upp i vikt som hon ska! <3

 3. Vilken härlig dag!
  Men jag vill ju se kort på er nya trollunge- hon är säkert såååå fin! 🙂
  Ha en fin kväll!
  Kram
  BloggMamman- en humorblogg om BloggMammor & Mammaliv
  http://bloggmamman.com

  • admin skriver:

   Bloggmamman, Stort tack! Hon är världens finaste och underbaraste lillfia. <3 Måste få tummen ur ikväll när barnen sover och lägga in massa kort. Har tagit så mkt kort så jag vet knappt var jag ska börja. ^^ Blir mest att man är på nätet via telefonen och lägger upp kort på fb, har inte så mkt tid till att sätta mig framför datorn. Men jag ska skärpa mig lite. 🙂 Kram

 4. Malin F skriver:

  Ja farmor dog den 11 juni…. samma dag som mamma o Freya fyller på..
  Saknar dom som gått vidare <3

  Förresten, har lite grejer till dig (Minja) som jag fick av mammor på bebisträffen idag.

  Kram!

 5. Hej gumman! På tal om amning.. vill tipsa dig om min tävling som pågår just nu. Där kan du vinna en Hot Milk-amningsbh som i butik kostar hela 549:-, så det är ett himla fint pris. 🙂 Det är enkelt att vara med & tävla.

  http://mansondusts.blogg.se/2011/september/tavling-hotmilk-bh-fran-glammomse.html

  <3

 6. Kimsan skriver:

  Hej!
  Du kan säkert det där med amningen utan och innan men jag tänkte bara vinka in med att det inte är hur mycket de äter som är viktigast för att hålla igång amningen utan hur ofta…
  Men som sagt det är ju inte så bara att säga åt en liten bebis att amma vissa tider, speciellt inte när de fortfarande är å små, då sover de ju mest!
  Hoppas det går bra i alla fall! Pumpar du mellan målen som hon äter också?

  ps. vill inte lägga mig i och låta “viktig” utan bara tipsa lite snällt 😉

  Mvh

  • admin skriver:

   Tack Kimsan!
   Ja jag ammar sedan pumpar jag mellan varje mål, känns det som hon inte ätit så mkt så pumpar jag även direkt efter amning. 🙂 Har hyrt en elektrisk pump från bb som jag tycker är kanon. Skönt att slippa handpumpa. 🙂
   Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.