Vaken natt

Inatt så sov jag runt 1 timme. Var helt slut när jag gick upp. Mådde så fruktansvärt illa, var nära att kräkas flera gånger. Och magen var det en jäkla fart på. Man fick bo på toan inatt kan man säga.
När barnen gått till skolan så bestämde vi att de minsta skulle vara hos sin farmor under dagen, så Johan lämnade dem där innan han åkte på jobb i Sthlm. Så idag har jag tagit det lugnt hela dagen, kunde sova någon timme och annars har jag mest legat på soffan och tittat på TLC.
Ringde min bm och pratade och hon tyckte det lät som det är på g. Har såna starka förvärkar, de hugger som knivar och man känner hur barnets huvud pressas nedåt i en himla kraft. De är väldigt bra att öva under, ska nämligen “dyka” under värkarna, får se hur det funkar, har bara hört gott om det utav de som testat.

Johan var till Lindex och handlade en söt grön/vitrandig bebismössa och ett par gröna velourbyxor till den lilla i magen. Ebba fick en bikini hon ville ha. När han kom hem med barnen efter jobbet så lagade han köttfärssås och spagetti. Nu ligger barnen och det blir en lugn kväll vid tv:n. Ska passa på att vila innan det drar igång ordentligt, så man har alla krafter man kan få då. Kan ju dröja, men jag själv blir förvånad om det inte blir bebis denna vecka.

Det här inlägget postades i Graviditet 7, Vardag. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Vaken natt

 1. Ooh spännande..
  Nu vart jag ju nervös..fattar inte varför ,
  Nu kommer jag inte kunna sova utan bara tänka på dig..ler

  Hoppas det sätter igång på ett vis för då har du ju lill bebis i famnen snart.. 😀

  Ha en bra kväll

  Mvh Camilla

 2. Sarah skriver:

  Vad skönt att du fått vara lite ensam och vila idag. Det är så spännande nu och jag går och kollar mobilen med jämna mellanrum..;-)
  Känner igen det där med magen och hänga på toa. Var likadant för mig dagarna innan, kanske är bra för barnmorskornas skull..;-)
  Hoppas du får sova inatt.
  KRAM

 3. StinaB skriver:

  Vad spännande! Jag håller tummarna för er!

 4. Louise skriver:

  Bebis denna veckan skulle jag tro.
  Du kommer nog åka in antingen inatt eller imorgon någon gång.

  Ha en bra kväll nu ska jag snart sova är helt slut.

 5. Fia skriver:

  Åh, vad spännande!
  Ska tänka på er… Kram och massvis med lyckoönskningar

 6. Jag provade att dyka vid värkarna men det sket sig, haha. Jag är för mesig & smärtkänslig..

  • admin skriver:

   Cim, övade du nå innan? Tror det är viktigt. Sedan att man är totalt avslappnad och TUNG i hela kroppen och tänker rätt och inte blir störd utav någon som pratar. Det krävs att man är väldigt fokuserad när man ska dyka och att man gör det i tid annars skiter det sig.

 7. Malin skriver:

  Hej!
  ahh hehe, du läser inte statusuppd på fb heller?:)
  jo elvin började 8/8 med inskolningen.. jag jobbar inte, jag pluggar. går på lektioner och Anders jobbar heltid så där har du svaret.
  ahh tänk va olika det kan vara, skönt för dig att han är så lugn nu när du ska ha när som helst också.. 🙂
  här har båda barnen(tyvärr) mitt hiskeliga humör&temperament har vi märkt 😉 även om jag är lugn, så har jag väldigt lätt för att bli arg… och barnen är likadana.. känslomänniskor är vi alla 3 :))
  Kram!:)

  • admin skriver:

   Malin, Aha oki! Läser du lite olika ämnen eller är det någon speciell utbildning? I Västerås? Eller vart är närmast? Jo ibland men sällan går jag in på nyhetsflödet eller vad det kallas. ^^ Folk uppdaterar hela tiden där så man hinner ändå knappt läsa. Ska jag in och skriva till någon går jag oftast direkt in på den personens logg istället.
   Hoppas ni får en fin dag!
   Kram

 8. Kerras 4barnsmamma mellan 20-3 år skriver:

  Vad spännande, Får se om de blir idag den sista augusti eller runt 1 sep då, verkar ju verkligen som det är på G!! lycka till

  • admin skriver:

   Kerras, stort tack! Idag tror jag inte det blir någon bebis, är väldigt lugnt där inne för tillfället. 🙂 Vi får se, kanske i helgen. 😉 H*n verkade bestämma sig för att växa lite till där inne. Kram

 9. therese skriver:

  nu kanse jag inte riktigt hänger med,men vad innebär “dyka” i samband med värkar?

  • admin skriver:

   Therese, “Dyktekniken” 🙂 Finns att googla lite om den annars finns en bok som beskriver den bra.
   Är ju inte smärtstillande förstås, men är man avslappnad och lugn har man även bättre kontroll över situationen och då känns det därav lättare och värkarna känns inte lika jobbiga. Jag har inte testat det själv mer än på mina förvärkar eftersom jag inte fått upp ögonen för det förrän denna graviditet, men vet andra som har kört med dyktekniken hela förlossningen och som rekommenderar det. Jag körde med profylax sist, men tycker inte att den forcerade andningen känns speciellt avslappnande. Kör du med dyktekniken ska du slappna av och bli riktigt riktigt tung i kroppen, andas på det vis som känns bäst, dock tyst andning, utan att forcera andningen.

   Lite om tekniken..

   “När jag födde vårt tredje barn, Tage, så använde jag mig omedvetet av dyktekniken.
   Dyktekniken är ett sätt att hantera smärta under förlossningen. Tekniken har utvecklats av barnmorskan Cayenne Ekjordh och går kort ut på att kvinnan ska vara så avslappnad som möjligt under förlossningen, ge efter och bara följa med.

   – Den stora utmaningen för den som ”dyker” är att inte fly smärtan, säger Cayenne. Det är ju vad vi är vana vid, att hitta något sätt att komma undan. Det här kräver lika mycket mod som bungy jump. Men varje gång man vågar blir man rikt belönad.”

   “Sitt bekvämt

   Så till det praktiska: Sitt så bekvämt det bara är möjligt med fötterna stadigt på golvet. Använd gärna en saccosäck som stöd. Meningen är att Du inte ska behöva använda någon som helst kraft att hålla dig upprätt. Det går åt lika mycket energi att föda ett barn, som en skogsarbetare gör av med på en vecka, och så kallas vi det svaga könet.

   Så till tekniken. Det finns två saker du ska göra när värken börjar och det är: Släpp käkarna och släpp ner axlarna.

   Dessa två saker ska du göra sekund ett och då menar jag sekund ett och inte efter att du haft sammandragning i två sekunder. Helst ska du se ut som Ringaren av Nottredahm. Sedan gör du ingenting. Total passivitet. Du kan i
   tanken gå ner i värken, som en upptäcktsresande. Är det varmt, kallt? Svider det? Brinner det? Helt enkelt hur känns det?

   Skulle du missa sekund ett kommer hela värken att gå åt helvete. Om Ingmar Stenmark skulle missa sekund ett i starten är hela loppet kört: Samma sak med din värk. Det är omöjligt att ”köra ikapp”. Jag missade vågen i San Fransisco med kanske två sekunder och det höll på att bli min död…

   Träna

   Du kan börja träna redan under graviditeten, när du får förvärkarna/sammandragningar. Spring iväg någonstans när du får en förvärk eller stanna omedelbart upp och sjunk ner i livmodern. Skillnaden är enorm, enligt min erfarenhet.

   Tystnad, respekt och mod

   Den här tekniken fungerar, om du vågar. För det krävs en stor portion mod, eftersom vi är lärda att göra precis tvärt emot, att Fly smärtan, så snabbt som det är möjligt. Dessutom krävs det en del av omgivningen; närvaro, stöd, tystnad och respekt för det enorma arbete du presterar, helt stillasittande.”

 10. Ja jag övade innan & läste på i flera veckor. Men eftersom att mina värkar direkt blev krystvärkar & situationen blev så kaosartad så gick det inte. Jag hade ju liksom fullt upp med att hålla emot krystandet, jag fick aldrig något värkarbete utan det. 🙁

  • admin skriver:

   Mansondust, Ah oki! Tror det är lättare om det börjar lite saktare. För dig gick det ju så snabbt och blev ju så himla intensivt direkt, tror det är svårare att komma in i det då. Och så vart det ju så bråttom för dig, ambulans, brandkår, stress osv, blir nog jättesvårt att kunna slappna av då, man måste nog vara ifred utan att bli störd. Så det var säkert därför också. Sen är jag personligen lite tveksam till att det funkar alldeles på slutet då värkarna är som intensivast.. Är säkert helt individuellt.

 11. Ja precis. Hade det varit så att jag hade haft värkar i ett par timmar innan – då hade jag nog lyckats! Men nu hann ju bara vattnet gå & ca 20 min senare hade jag krystvärkar. Då tvivlar jag på att man kan dyka. :/ Och lite svårt att dyka & slappna av en ambulans, haha.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.