Propp…

Vecka 37+5 idag enligt RUL. Hade en hellugn natt. Nu på morgonen lossnade nog hela slemproppen.. Den var mörkbrun och lite rosa. Jag har inga värkar. Lite förvärkar då och då och det skär som knivar i tappen (det lilla som finns kvar utav den) då de kommer. Jag antar att det mognar på rejält där inne just nu. Jag tror inte det blir något idag eller så, det dröjer säkert minst några dagar. Men jag känner ju en stor förändring i kroppen, att nu dröjer det inte så länge tills det är dags.
Blev så nervös när all propp kom. Jag är livrädd att något ska gå fel, att något ska hända barnet under förlossningen eller att h*n ska vara sjuk osv. Kan det gå bra 7 gånger i rad osv.. Många såna funderingar. Tycker bebisen är så lugn idag, h*n kanske laddar där inne jag vet inte.

Uppdaterad…
Har passat på att vila lite framför tvn på förmiddagen då barnen var i skolan. Nova sov hos sin farmor inatt så hon är fortfarande där. Har precis dammsugit/skurat och sedan fikat med småttingarna.
Regnar ute så det är så skönt att bara vara inne och mysa och slappa utan att få dåligt samvete. 🙂 Har packat ihop kläder till bebisen i magen samt alla papper som ska med till förlossningen när det blir dags för det. Satt batteriet till systemkameran på laddning. Så nu är jag snart redo att dyka! 🙂
Väldigt lugnt nu som sagt, vågar nästan gissa på att det blir i september ändå. Ja vi får se, kommer nog hinna meddela innan vi far in iaf. 🙂 Kommer nog inte gå i raketfart tror jag inte. Men vem vet.. Alla förlossningar är ju helt unika.
Ikväll får det bli kräftor och lite gott. Ebba ville så gärna äta det. 🙂 Och det har jag ingenting emot. 😉

Det här inlägget postades i Graviditet 7, Vardag. Bokmärk permalänken.

21 kommentarer till Propp…

 1. Madde skriver:

  Tankar som du har, har jag också. Brukar tänka tanken att nu har det funkat fyra gånger, kan man få ett femte friskt barn? Tror de tankarna finns hos de flesta föräldrarna. Sedan kan vissa ha oturen att få en skadat barn redan på första försöket 🙁

  • admin skriver:

   Madde, Ja jag tror de flesta har såna tankar. Det vore ju det värsta som skulle kunna hända när man föder, att något går riktigt fel. Man får hoppas att man får bra och erfaren personal som är uppmärksamma. Kram

 2. Malin skriver:

  jag hade EXAKT sådär med tappen hela veckan innan han kom.. (hade mensvärk som kom&gick på lördagen) o vattnet gick på söndagsmorgonen… sen kom han natten mellan mån-tis 🙂
  så du kommer absolut att få denna veckan, det är jag helt övertygad om.. och absolut INNAN ons 23.59 hehe 😉
  lycka till nu!!!:))kraaam

  • admin skriver:

   Tack Malin 😉 Ja vi får se, just nu är det hur lugnt som helst. Men det är en jäkla kraft i förvärkarna, snäppet värre än eftervärkar skulle jag vilja säga. Jag är ju redan öppen några cm och tappen var då jättekort och väldigt mjuk/mogen, så det händer väl mer grejer där inne nu. Kan nog inte vara mycket kvar av tappen.
   Kram

 3. Om 4barnslivet skriver:

  Åh det kommer gå bra vännen:)

 4. Blondie skriver:

  Heej! :))
  Hur gamla är dina barn? (och vilket år är dem födda ex “7år-2004″ex) 😀

 5. marina skriver:

  Åh snart kommer lilla “sjuan” så spännande!du plussade ju nyss;)

 6. Emelie skriver:

  Åh vad spännande!! Jag tror inte att du går till september. I morgon eller på onsdag kommer h*n säkert 🙂 Bra att du gjort klart allt iaf, det kanske går superfort nu! Med dottern började jag fundera vid kl 6 om “förvärkarna” kanske var riktiga värkar och 3 timmar senare var hon född. Det hade jag inte förväntat mig, så det är bäst att vara redo 😉

  • admin skriver:

   Tack Emelie! Ingen bebis idag iaf, har starka förvärkar som kommer och går. Inatt fick jag ingen sömn alls mer än en timme för min mage ville verkligen tömma sig helt och hållet, mådde även hemskt illa. Har iaf fått vila hela dagen, barnens farmor lånade minstingarna. Kram!

 7. Hej på dig..

  Jag har köpt en babytravel syskonvagn nu som jag ska ha ett tag ,tills jag får ihop till en urban jungle 😀

  Jag ger inte upp ,nån gång får jag den hehe

  Ha en jättebra kväll

  Mvh Camilla

  • admin skriver:

   Hej Camilla. Du kommer älska UJ duo 🙂
   Hur har ni det annars? Jag hann inte maila igår, började må så himla illa sen blev jag så dålig i magen. Har mycket känningar men det dröjer nog..
   Kram!

 8. Pernille skriver:

  Tusan oxå, verkar inte som det blir på min födelsedag ändå, som jag gissade på 😉 Om inte det går i superraketfart hihi. Men snart så…Åhh lite avis är jag allt, såååå mysigt att gosa bebis 🙂 Lycka till nu när det väl sätter igång!

 9. Kristina skriver:

  oh, nu är det nära 🙂 , så fort tiden gått, det kommer gå jättebra ;). Är det sista bebben nu eller ni vill ha fler sen 😉 ?
  så fint ni fått i huset.
  Lycka till när det är dags .
  Många kramar

  • admin skriver:

   Kristina, Jättestort tack! Vill jättegärna ha fler sedan, är ung än och känner mig inte helt klar. 😉 Sen får folk tycka man är konstig som vill ha många barn, för mig är det en stor gåva och det bästa som finns även om det är mkt att göra.
   Önskar dig en fin kväll!
   Kram

 10. Kristina skriver:

  låter mysigt >3 , helt rätt , tänk vad tråkigt livet skulle vara om man rättade sig efter andra och inte levde sitt liv !! Fick själv många negativa kommentarer när vi väntade 3;an, och då hoppas jag ändå på en 4;a så småningom. Visst är det mycket “jobb” , men världens bästa jobb, och så mycket kärlek 🙂 Många kramar

  • admin skriver:

   Stort tack Kristina! Håller helt & hållet med dig! Förut så fick man ofta höra “ska ni befolka hela Sverige” “har ni ingen tv?” osv.. Folk tyckte de var jätteroliga då de sa så. Det var nog mest då man väntade 3-5:e barnen. Nu har man inte hört lika mycket, är oftast samma personer som kommer med såna kommentarer. Jag skulle aldrig säga till någon med “bara” 1 eller 2 barn att “men du, ni måste ju ha fler barn!” osv. Helkorkat att kommentera andras val av antal barn de vill ha tycker jag. Det är ju helt upp till var och en vad som passar dem. Endel vill inte ha ett enda barn medan endel vill ha många – sedan finns det se som vill ha ett mellanting. Tyvärr finns det ju de som anser att det enda rätta är deras egna val, och har svårt att acceptera att det finns folk som är olika.
   Jag tänker inte sitta när jag är 60 och ångra att jag inte vågade följa mitt hjärta bara för jag var rädd för andras reaktioner. Man ångrar aldrig de barn man fått, bara de man aldrig fick – det tycker jag stämmer så himla bra.
   Kramar!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.