Mvc

Igår så fyllde jag 29 år. Nära och kära kom hit och fikade. Jag fick så mycket fint igår, ett jättestort tack alla för allt!

Idag så åkte vi med Johan in till stan när han skulle till jobbet. Hade 2 timmar innan jag skulle vara på mvc så det blev en kaffe på hans jobb sedan efter att han delat ut medicin så åkte vi till svärmor. Jag gick upp till mvc och allt såg fint ut. Bebisen har inte sjunkit ned det minsta och ligger väldigt rörlig med huvudet nedåt. Precis som jag redan visste med andra ord och så kommer det nog vara tills det är dags att föda. För mig brukar inte barnen sjunka ned förrän vattnet går precis innan utdrivningen.

Hjärtljud 139/140.
Blodtryck 120/70
Socker 5,9
Hb 117
Sf-mått 33 cm
Huvud rörligt

Lämnade blodgrupperingen igen och fick lite papper som ska med till förlossningen sedan. Jag har inte blivit nå svullen alls än, ringarna sitter fortfarande lika bra som innan och fötter och ben har också klarat sig helt.
Skrev ihop en liten punktlista inför förlossningen, om hur jag vill ha förlossningen om det inte blir några komplikationer förstås, sånt går ju inte att veta innan men om allt går som det ska. Inga studerande (vill ha så lite spring som möjligt), ingen medicinsk smärtlindring, inget värkstimulerande om det inte är väldigt nödvändigt, sen avnavling, gärna bad, massage, ingen stress, dämpad belysning, ja.. det var väl typ det. Inte så mycket krav precis. Skulle det bli något akut så får man ta det då, det är som sagt inget man kan styra över om det händer och då får man hoppas att de vet vad de gör.

Fick en ny tid den 28/8, om 2 veckor. Jag tror inte att det har kommit någon bebis innan dess men vem vet. 🙂

Related posts:

Det här inlägget postades i Graviditet 7. Bokmärk permalänken.

19 kommentarer till Mvc

 1. Fia skriver:

  Jättestort grattis i efterskott! Hoppas dagen blev precis så som du ville ha den.

  Jag tänkte höra med dig, vet att du skrivit tidgare om Profylax kurser online. Jag är mycket nyfiken p ådet då jag väntar mitt första barn i november. Vilken kurs valde du, vad har du att säga om den? Vore jättetacksam för dina synpunkter.

  Kram!

  • admin skriver:

   Stort tack Fia! 🙂 Hade en kanonbra dag med nära och kära, fick mycket fint.
   Stort grattis till bebisen i magen! Jag har gått en profylaxkurs online, babygruppens. http://www.babygruppen.se/profylaxonline.php
   Jag tycker att den är kanonbra och rekommenderar den till de som ska ha sitt första eller andra barn, eller till kvinnor som känner sig osäkra på andningen och avslappningen. Det är även bra tips för kvinnans partner, olika massagetekniker osv.
   Jag själv kände att jag redan kunde det man fick lära sig, men det är ju mitt 7:e barn så det är ju inte konstigt. Så det gav inte mig så mycket mer än de tips vi fick angående massagen känner jag. MEN som sagt, hade gärna haft den kunskap man får genom kursen då jag skulle föda de 2 första barnen helt klart! Så den kursen kan jag varmt rekommendera, andning och avslappning är verkligen A och O när man ska föda barn. Utan det så blir det mycket mycket jobbigare att orka ta sig igenom förlossningen och att hantera smärtan.
   Något annat jag kan rekommendera som jag testat på (övningar) inför den här förlossningen är mindfullness. Det är lite mer likt dykmetoden istället. Väldigt avslappnande! Återstår att se hur den metoden funkar när jag ska föda. 🙂
   Kram och lycka till!

 2. Mys, du får man gissa datum igen eller är det endast 1 gissning per person? 😀

 3. Då gillar jag igen 😀
  Så säger jag den 28 augusti eller den 2 september :-p

 4. HAHA inte gillar ska självklart vara gissar :-p

 5. OOhh jösses o jag som inte gratta dig igår..

  o så dåligt samvete jag fick nu..

  Hurra hurra i efterskott..:-D

  Hoppas du hade en underbar dag..

  1 år till 30 ..hehe..

  Mvh Camilla

 6. Rebecca skriver:

  Stort grattis i efterskott 🙂 du är ju ett år yngre än mig så jag har nyligen fyllt det magiska 30, men inget hände 😉 kramar

  • admin skriver:

   Stort tack Rebecca, och stort grattis till dig i efterskott! Hehe, har hört att det är vid 30 livet börjar. 😉 Jag har ingen åldersnoja, tycker att 30-årsåldern verkar vara en kanonbra ålder. Känner mig ändå inte som en dag äldre än 25. 🙂 Kram

 7. Fia skriver:

  Åh, tack snälla! Ska verkligen kolla upp kursen och förmodligen gå den. Är i v 28 nu så det börjar bli dags att tänka på förberedelser nu tycker jag.
  Har vanligtvis ett stort behov av kontroll men vill inför det här försöka slappna av och fokusera på att samarbeta med bebisen så mycket det bara går. Sen vet man ju aldrig vad som sker på vägen, eller hur jag reagerar när jag väl är där, är ju inget proffs som dig =0).

  Köpte den här broschyren om Mindfullness och blev egentligen bara mer nyfiken på det.
  http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172057378

  Ska bli så spännande att höra om din kommande förlossning.

  Stor kram!

 8. Sophie – Det kan du göra 🙂 . Jag har kvar vikt och längd men “byter” datum *S*.

  Angående ålder så tycker jag inte 30 är någon ålder. Va fan när man var 20 tyckte man 30 var gammalt, nu när man är äldre tycker jag inte 30 är någon ålder. Jag är glad att jag blir ett år äldre varje år. För varje år växer jag som människa och utvecklas, jag skulle absolut inte vilja vara 20 igen. När jag tänker tillbaka på hur jag var när jag var tjugo blir jag mörkrädd. Jag trodde jag kunde och visste allt, nu sju år senare med mer visdom i kroppen att man lär hela livet.
  Dessutom tror i alla fall jag fler människor tar en person som är trettio mer seriöst än den som är tjugo.

 9. Nadja skriver:

  Grattis, och oj vad många barn ni har! Och ska ha en till! Hur många har ni tänkt er att stanna vid? Ha det gott!

  • admin skriver:

   Nadja, Tack! 🙂 Vi har inte bestämt något maxantal utan vi känner efter helt enkelt, man känner nog när det räcker och hittills har inte den känslan infunnit sig. 🙂 Vill gärna ha fler, om man har den turen att kunna få fler, man ska ju aldrig ta något för givet. Vi är fortfarande unga så jag känner att vi både hinner och orkar.
   Kram

 10. Hej hej
  Vill bara meddela att jag nominerat dig till årets mama blogg..:-D

  http://www.mama.nu/Arets-mama/Dags-att-nominera-Arets-bloggmama-2011

  Hoppas du kommer med

  mvh Camilla

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.