Tittut

Idag så var vi till Tittut. Jättetrevlig norsk kvinna som gjorde ulet, samma som gjorde då vi väntade Anakin. Vi hade med oss Liam och Anakin så hon frågade om vi har 2 pojkar. Ja, och 4 flickor sade vi. Hon tittade på min mage och sa att det kan man verkligen inte se och att min kropp måste återhämta sig väldigt snabbt. Alltid kul att höra. 🙂 Sedan var det dags för ulet. Det första hon sa var att “nej, barnet ligger i den sämsta position för att få bra bilder.” Barnet mosade in sitt ansikte i moderkakan. Så vi fick lirka lite, vända på mig och putta på magen. Till slut så vände h*n ansiktet utåt så vi fick bilder ändå. Men navelsträngen låg i ansiktet istället. :p Men man såg ju ansiktet ändå, söta lilla näsan, en pussmun. Vi såg hur barnet drack fostervatten och fick hicka. 🙂 Och bebisen har massor med hår! Hon som gjorde ulet sa att “men titta vad med hår!” Och man såg hur håret “svävade” där i fostervattnet. 🙂 Så det blir alltså en bebis med mycket hår och med runda kinder och pussmun. <3 Hon mätte barnet och lyssnade på hjärtljuden. Så sa hon "Datumet du fått vid rul stämmer inte med dagens ultraljud" då tänkte jag direkt att det är det jag vetat hela tiden. Och hon sa att den 3/9 bör bf vara. Då berättade jag om min senaste mens, ägglossning och mina 2 vul som alla sagt 3/9. Hon sa att hon tror mer på det datumet. Hon gjorde en viktuppskattning och bebisens vikt hamnade strax under översta kurvan. 🙂 Det var jättefint med fostervatten och allt såg jättebra ut. Vi fick massor med kort på en cd och hela ulet inspelat på dvd samt bilder utskrivna. Det var så himla mysigt att ligga där och se att det är en bebis där inne.. Haha ja det vet man ju innan men att se ett barn röra sig, suga på tummen, dricka vatten och gäspa. Det blir så verkligt allting. Jag rekommenderar verkligen alla gravida att åka till Tittut i Sthlm. Vi har varit dit 4 gånger nu (inte under samma graviditeter förstås) och runt vecka 30-31 tycker jag det är bäst att åka dit. Har varit där en gång i v 25 men då är barnen så magra så de har inte samma runda ansikte. Det ska bli spännande att se när den lill* kommer ut. Den kommer ju när den kommer så datumen spelar ju egentligen ingen roll. Mobilbloggar så jag bifogar ett kort på några kort just nu. 🙂 Som sagt, navelsträng här och där i ansiktet (bubblorna på bilderna) men lite ser man allt. Slänger in en jättesuddig magbild från igår också. Nog växer magen. 😉 Efter ultraljudet tog vi en promenad på Östermalm. Var in i lite affärer i ett köpcenter, åt osv. Köpte 2 små bodys. 😉 Sedan var det dags att åka hem. Har haft en så mysig dag! <3 Imorgon kommer syskonvagnen! De ringde idag och sa att den kommer med leverans på förmiddagen, det kallar jag snabb leverans! 🙂 20110707-210726.jpg

20110707-212832.jpg

20110707-220744.jpg

Det här inlägget postades i Graviditet 7. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Tittut

 1. Madde skriver:

  Åh så underbart de låter, hoppas jag får uppleva att bli gravid nån mer gång. Men man vet ju aldrig 🙂 . Låter i alla fall jätte härligt 🙂 .

 2. Malin skriver:

  ooh henne hade vi när vi kollade 2d könsul med Elias!:) jättetrevlig!:)))

  det var inte som när vi kollade med Elvin på sibyllekliniken.. in o ut typ.. ;)haha

  bebisen ser verkligen jättesöt ut! spännande att se vad ni får, tycker det ser ut att vara en pojke faktiskt!
  Men det återstår att se 😀
  Kram

  • admin skriver:

   Tack Malin! 🙂 Haha jag var så nojig att hon skulle råka visa könet, sa flera gånger att vi verkligen inte vill veta. Så hon höll sig borta från det området. Jag vet inte riktigt vad jag tror själv, vågar inte gissa. Gissar nästan jämt fel ändå haha. Men snart får vi se. 🙂 Ska bli spännande att se hur mkt hår bebisen har med tanke på hur långhårig h*n såg ut på ultraljudet. 🙂

 3. Louise skriver:

  Mysigt värre…tyvärr så verkar det som Izabella är mitt sista barn…jag vill visserligen ha en till men min ålder är emot mig och jag vill gärna sova hela nätter…men jag har tur “peppar peppar” att Izabella sover bättre än sina bröder och i egen säng i början av natten.
  Fina bilder,dina bebisar verkar ha någon förkärlek till moderkakorna haha <3
  Nåväl nu blir det bloggning och sen sängen ska till ögonläkaren med Xander imorgon.
  Ha en bra kväll
  kram

  • admin skriver:

   Tack Louise! Oki, vi har haft sån tur att barnen sovit bra redan från början, de har somnat om direkt efter mat. Så vakna nätter är inget vi vart med om ännu.
   Fast du är ju inte gammal vännen! Jag är ju snart 29 men känner mig som 23. 😉
   Haha ja, det slår aldrig fel på mina ul, ansiktet rätt in i moderkakan, verkar vara en mysig plats det där. 🙂 Blev inte ett dugg förvånad idag haha.
   Kram!

 4. Fru Lundin skriver:

  Hej! Ville bara tipsa om en fin tävling på min blogg. Du kan vinna ett helt set med smycken från Miss Dee.
  http://frulundin.blogspot.com/2011/07/tavling-hos-mig-med-kanon-vinst.html

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.