Vecka 31

“Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.
Vikt: Ca 1800 gram.

Mamma
Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.”

Hur jag mår. Precis lika fortfarande, inga krämpor, inget att klaga på. 🙂 Mycket sammandragningar och förvärkar. Mycket styrka i dom, rejäl “mensvärk” och tryck nedåt när de kommer. Lite slempropp då och då. Halsbränna ibland beroende på vad jag ätit. Men annars ingenting.
Inte så många veckor kvar till den stora dagen. Hoppas på en smidig och komplikationsfri förlossning. Några timmar med värkar vore ju bra, slippa ha ont nå länge och komma lindrigare undan. Men det är inget jag räknar med med tanke på att det tog ca 20 timmar sist och mer än hälften utav de timmarna var med tvillingvärkar utan värkpaus. Men det kan ju inte göra ondare denna gång iaf det tror jag inte haha! Tänker köra med avslappning och andning även denna gång. Vet exakt hur jag vill ha det när vi kommer in. Lämnade ifred, lugn och ro, inget medicinskt öht, inget dropp. Sen avnavling. Så vill jag ha vår förlossning. Inga stora krav jag kommer med precis. Dom brukar lyssna bra där tycker jag. Har haft jättebra personal alla gånger utom en. Sen om det skulle bli komplikationer så blir det som det blir, inget man kan styra över och det får man ta då isåfall. Å andra sidan kanske det går snabbt, alla gånger är ju unika helt klart. Men jag vill inte att det ska gå för snabbt heller, har några barn att hinna lämna till barnvakter. Bara allt går bra är jag glad. Barnvakter ordnar det sig med iaf så det är jag inte så fundersam över längre. Ja vi får se hur det blir, det lär ju snart visa sig, längtar så jag blir toooookig! <3 Undrar om det blir en augustibebis eller en septemberbebis. Enligt 2 vul, SM samt äl (körde med cb digital) är Bf den 3:e september. Enligt rul 13:e september men det stämmer inte alls med det andra. Våra barn brukar komma 1-2 veckor innan bf. Vore ju häftigt om det blev på Johans födelsedag den 26:e augusti. Bebis har ingen kalender där inne så den kommer ju ändå när den vill, spelar ingen som helst roll om det är innan eller efter bf men det är ju kul att spekulera lite. 🙂 Jag tror iaf det blir i slutet av augusti eller precis i början på september. Får se om jag har rätt. Sist hade jag rätt, när Anakin skulle födas. 🙂 Idag blir det till att börja dricka vatten, vatten och vatten för att öka på fostervattnet lite. 🙂 Haha drömde att jag hade glömt det så satt vi i bilen och där kom jag på det, då började jag dricka mängder med kaffe en timme innan.. Haha hade säkert hjälpt, eller inte. 🙂 Spännande ska det bli iaf i veckan, lite pirrigt! Hoppas inte navelsträngen är i vägen! 20110705-102501.jpg

Det här inlägget postades i Graviditet 7. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Vecka 31

 1. Hej hej
  Kul att läsa vad du skriver.det var ju inte längesen man satt i samma tankar..ler..
  Här gick ju allt bra o det var ju skönt..

  Jag tror på slutet av augusti den 28:e..säger jag ..

  Ha en bra kväll

  Mvh Camilla

 2. Hej.

  Kul att läsa om någon som är beräknad nästan samtidgt som en själv =) BF 6 september här.

  Så du menar att slemproppen redan gått? Det är väl inte så bra? Fast den bildas väl på nytt hela tiden. Mindre kul med smärtsamma sammandragningar. Jag har en del, men de gör absolut inte ont.

  Börjat bli nåt nervös?

  • admin skriver:

   Sara, Jag har fått 4 datum som sagt 3/9 (vul, ul samt senaste mens) så jag tror mest på det datumet.
   Min slempropp brukar börja lossna tidigt, har vart lika de 3-4 senaste gångerna. Det är inte hela, bara delar liksom, den återbildas hela tiden så det är inget konstigt. Brukar även gå öppen några cm långt innan. Vanligt när man fött barn innan.
   Är inte nå nervös än, det kanske kommer. När det sätter igång och man minns hur det verkligen är haha. 🙂 Är du nervös?
   Kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.